Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Knetterende kookwedstrijd!

Alex Milway (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Om gasten te trekken organiseert Hotel Flamingo een kookwedstrijd. Met zijn allen gaan ze hard aan de slag. Gaat het ze lukken om de gasten, waaronder Alfonso Snelsnavel, een fijne tijd te bezorgen? Met veel illustraties in zwart-wit en roze. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Hotels, Vriendschap
Titel
Knetterende kookwedstrijd! / tekst en illustraties Alex Milway
Auteur
Alex Milway
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fabulous feast
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2021
190 p. : ill.
ISBN
9789047712077 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De hardwerkende Julia runt samen met haar dierenvrienden Hotel Flamingo. Om reclame te maken voor haar hotel organiseert Julia een kookwedstrijd. Ze is ervan overtuigd dat haar chef-kok Madame Le Cochon het prima kan opnemen tegen de andere koks van de Beestenboulevard. Maar de kokkin lijkt wat minder overtuigd van zichzelf, en ook stuntduif Alfonso Snelsnavel kampt met plankenkoorts… In dit humoristisch geschreven avontuur is de hardwerkende Julia de enige mens tussen antropomorfe dieren. Zenuwachtig zijn om te presteren voor een publiek is het thema in dit deel. Met veel fantasie beschrijft de auteur de bijzondere gerechten die op tafel komen. De bladspiegel is zeer ruim, het lettertype groot en de vele illustraties in roze, grijs en zwart-wit daarbij opgeteld maken dit tot een aantrekkelijk en vlot leesbaar verhaal. Twintig keer heeft een wespje zich in de illustraties verstopt: aan de lezer de opdracht dit insect te zoeken. Vertaling van 'Hotel Flamingo : fabulous feast'* (2020). …Lees verder

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia