Daisy
Nederlands

Verhitte vakantie

Alex Milway (auteur), Jesse Goossens (vertaler), Steven Duyver (verteller)
Hotel Flamingo is bijna volgeboekt. Ook het koninklijke pinguï̈nechtpaar komt logeren. Anna en haar medewerkers krijgen een lange lijst met eisen. Maar de voorbereidingen worden ernstig in de war gestuurd. Gaat het Anna lukken het echtpaar op gepaste wijze te ontvangen?
Titel
Verhitte vakantie
Auteur
Alex Milway
Vertaler
Jesse Goossens
Verteller
Steven Duyver  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Holiday heatwave
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
1:49
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Julia runt samen met haar dierenvrienden Hotel Flamingo. Maar Marcus Malafide, baas van hotel De Glitz, is nog steeds jaloers op haar succes, zeker wanneer koning en koningin pinguïn hun vakantie in Hotel Flamingo gaan vieren. Lukt het Julia om aan het veeleisende koningspaar tegemoet te komen en de listen van Malafide te doorzien? Een nieuw vrolijk, grappig, spannend en optimistisch avontuur in Hotel Flamingo waarin Julia de enige menselijke figuur is tussen antropomorfe dieren. Op speelse manier zijn door dit luchtige verhaal de thema’s samenwerken en discriminatie verweven. Mag het koningspaar wel speciaal behandeld worden als de wensen van de andere gasten in het nauw komen? De bladspiegel is zeer ruim, het lettertype groot en daarbij opgeteld de vele illustraties in grijs en zwart met steunkleur roze maken de drempel om dit boek te gaan lezen laag. Twintig keer heeft een mug zich in de illustraties verstopt. Aan de lezer de opdracht die te zoeken. Tweede, los (voor) te lezen deel…Lees verder

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia