Als een jonge weduwnaar met zijn zesjarige zoontje in een rustig stadje gaat wonen, blijken daar in het verleden kinderen te zijn vermoord.
Titel
De fluisterman
Auteur
Alex North
Vertaler
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The whisper man
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019 | Andere uitgaven
409 p.
ISBN
9789026346095 (paperback) 9789026352744 (paperback, sticker)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Fluisterman

Eerste zin. Jake, ik heb je zoveel te vertellen, maar wij hebben het altijd lastig gevonden om met elkaar te praten, hè?

 ****

Wanneer Tom na de dood van zijn vrouw met zijn zoontje Jake naar Featherbank verhuist, is daar net een jongen verdwenen. De zaak doet denken aan de verdwijningen van twintig jaar geleden, toen de beruchte Fluisterman vijf jongens ontvoerde en vermoordde. Politie-inspecteur Amanda Beck werkt samen met Pete Willis die indertijd de Fluisterman oppakte, een meester-manipulator die zijn slachtoffers weglokte door hen aan ramen en deuren toe te fluisteren. In hun nieuwe huis in Featherbank krijgt de in zichzelf gekeerde Jake gezelschap van de jongen onder de vloer en het kleine meisje dat hem een liedje over de Fluisterman leert. Jake ziet immers mensen die er niet meer zijn, maar wanneer hij gefluister aan het raam begint te horen, lijkt hij het volgende slachtoffer van de nieuwe Fluisterman te worden.

Alex North schreef een van de felst gehypete suspensedebuten van het jaar. Zijn gebalde stijl past wonderbaarlijk goed bij dit griezelige maar ook droeve verhaal …Lees verder

Na de dood van zijn vrouw door een hartaanval wil Tom met de zesjarige Jake een nieuwe start maken in het rustige stadje Featherbank. Maar zo rustig is het daar niet: vijftien jaar eerder heeft de seriemoordenaar de Fluisterman vijf jongetjes ontvoerd en gedood. Hij zit gevangen, maar dan verdwijnt er weer een jongetje dat twee maanden later dood wordt gevonden. Vooral inspecteur Willis rakelt de oude zaak weer op, die hij nooit heeft losgelaten. Toms nieuwe huis is spooky, Jake heeft een imaginair vriendinnetje tegen wie hij op school en thuis praat en hij hoort gefluister bij zijn raam. Wat gebeurt hier? Dan wordt Jake ontvoerd. De auteur debuteert met een erg spannende thriller met een paranormaal element. De vader-zoonrelatie is goed getekend: Tom voelt zich schuldig omdat hij denkt dat hij zijn zoontje tekort doet. Er zijn nog twee vader-zoonrelaties waar iets mis mee is. En er zijn raadsels: de vlinders, tekeningen, Jakes voorkennis van het huis, het rijmpje. Er is een bloedstol…Lees verder

Suggesties