Boek
Nederlands

Emma en het beestjesfeest

Alex T. Smith (auteur)
+1
Emma en het beestjesfeest
×
Emma en het beestjesfeest Emma en het beestjesfeest

Emma en het beestjesfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In dit assepoesterverhaal vergezelt het lieveheersbeestje Emma haar wespenzusjes naar Parijs... om hun koffers te dragen. Haar zussen gaan naar het Beestjesfeest, georganiseerd door de spin Pierre (een beroemd kunstschilder). Dankzij buurvrouw Brombips kan Emma ook naar het feest, mét een mooie bril.
Titel
Emma en het beestjesfeest
Auteur
Alex T. Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ella. The little ladybird with the big heart
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789000302208 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Er was eens een lieveheersbeestje dat Emma heette. Emma was moe. Ze moest altijd klusjes opknappen voor haar luie stiefzussen, Bella en Susie Wesp.’ Jawel, Emma en het beestjesfeest is een variant op van het beroemde sprookje 'Assepoester'. Daarmee schaart het zich in een rijke traditie van hervertellingen, hertekeningen en parodieën van auteurs en illustratoren als Babette Cole, Roald Dahl, Quentin Blake en Kveta Pacovská.
In de versie van Alex T. Smith zijn de personages insecten, maar er is veel meer veranderd. Hoofdfiguur is het knappe lieveheersbeestje Emma. Haar stiefzusters zijn wespen, uiteraard met wespentailles, die zelfs Disney jaloers zouden maken. Van een (stief)moeder of vader is geen sprake. De petemoei is vervangen door de aardige buurvrouw Brombips en de prins is een beroemde Parijse schilder, een charmante spin die luistert naar de naam Pierre.
De kern van de plot is hetzelfde gebleven, maar de concrete invulling is wel degelijk anders. Het begint a…Lees verder
Lieveheersbeestje Emma is altijd aan het werk voor haar luie stiefzusjes Bella en Susie Wesp, opruimen, stoffen en boenen. Als haar stiefzusjes worden uitgenodigd door de spin Pierre, een beroemde schilder, voor een beestjesfeest in Parijs, mag Emma alleen mee om de koffers te dragen. Eenmaal in Parijs krijgt Emma uit onverwachte hoek ook een uitnodiging, een prachtige feestjurk en een mooie glitterbril. Zo kan ze onherkenbaar voor haar zusjes toch naar het feest. In dit verhaal is er geen prins die op zoek gaat naar een vrouw, maar is de kunstenaar op zoek naar inspiratie. Een andere context en toch heel herkenbaar als assepoesterbewerking. Alex T. Smith is in zijn meestal paginagrote tekeningen niet zuinig met romantische sfeerversterkers als bloemen en hartjes. De achtergrond (een sterrenlucht, gedecoreerd behang) is vaak roze. De tekeningen zijn daardoor wel erg zoet. De personages zijn weliswaar antropomorf, maar de illustrator laat grappig genoeg wel de juiste grootte van de die…Lees verder