Boek
Nederlands

Liselotte op vakantie

+1
Liselotte op vakantie
×
Liselotte op vakantie Liselotte op vakantie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als ze een ansichtkaart van de postbode ziet, besluit koe Liselotte om ook op vakantie te gaan. Ze pakt haar tas en loopt naar de bushalte, maar de bus komt niet opdagen. Teleurgesteld keert Liselotte terug. Dan ontdekt ze de ideale vakantiebestemming.
Titel
Liselotte op vakantie
Auteur
Alexander Steffensmeier
Vertaler
Martine Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Lieselotte macht Urlaub
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789021670508 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koe Liselotte, haar dierenvrienden en de boerin krijgen een kaart van de postbode. Hij schrijft hoe geweldig zijn vakantie is. Dat wil Liselotte ook wel, zo’n vakantie. Ze pakt haar tas en vertrekt. Als de bus niet komt, sjokt Liselotte teleurgesteld terug naar de boerderij. Dan ziet ze ineens waar ze wel vakantie kan vieren. De auteur/illustrator speelt goed met het thema vakantie (ver weg zijn versus thuisblijven) en beeldt het op alle mogelijke manieren uit. Net als in het eerste deel over de eigenzinnige koe, ‘Liselotte op de loer’*, zitten ook hier de paginagrote prenten vol humoristische details. Zo pakken de kippen de boodschappen uit, hangt er een bordje bij een vogelhuisje met ‘kamer vrij’ en hebben de vogels die van de aardbeiden snoepen een slabbetje om. Al die kleine grapjes doen denken aan de tekeningen van Sven Nordqvist in zijn boeken over Pettson en Findus. Sommige tekeningen zijn hier heel rustig (Liselotte bij de bushalte), andere juist heel dynamisch (Liselotte prob…Lees verder

Liselotte op vakantie

Wanneer er op de boerderij een vakantiekaartje van de postbode aankomt, besluit de koe Liselotte zelf ook op vakantie te vertrekken. Ze pakt een tandenborstel, strandmatje en zonnecrème in een reistas en gaat op de bus zitten wachten. Wanneer die er drie uur later nog steeds niet is, sjokt ze verdrietig terug naar de boerderij. Tot haar oog valt op de naburige wei: de perfecte vakantiebestemming! De boerin en de andere boerderijdieren zijn wat verontwaardigd en proberen Liselotte met alle mogelijke middelen weer thuis te krijgen.
Zoals in het eerste deel 'Liselotte op de loer', waarin de koe de postbode de duvel aandoet, is het verhaal wel aardig, maar wordt het boek gedragen door de illustraties. Vooral de zwerm kippen is hilarisch en zorgt op elke pagina al voor een verhaal op zich. Maar een koe met een gebloemde badmuts is ook niet te versmaden, natuurlijk. Heel veel kijkplezier gegarandeerd!