Boek
Engels

The dreadful tale of Prosper Redding

The dreadful tale of Prosper Redding

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Op een dag ontdekt Prosper (12, ik-figuur) dat de duivel Alastor in zijn lijf zit. Alastor zint op wraak, omdat Prospers voorouder zich niet aan hun contract hield. Vanaf ca.10 jaar.
Titel
The dreadful tale of Prosper Redding
Auteur
Alexandra Bracken
Taal
Engels
Uitgever
London: Quercus Children's Books, 2018
362 p.
ISBN
9781786540683 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prosper is de jongste (12,5, ik-figuur) van een oude, rijke en succesvolle familie. Maar hij is anders dan de rest en zijn strenge grootmoeder vindt hem een onbenul. Als Prosper op een dag ontdekt dat er een duivel (Alastor) in zijn lichaam zit, krijgt hij hulp van zijn oom en zijn nichtje Nell. Zij is een jonge heks die wil proberen om de duivel uit Prospers lichaam te krijgen. Alastor heeft honderden jaren geleden een contract afgesloten met Prospers over-over-over-over-over-overgrootvader die zich niet hield aan dat contract. Sindsdien zint Alastor op wraak, maar daarvoor heeft hij nog nét niet genoeg kracht. Bijzonder spannend én grappig kinderboekdebuut* van auteur Bracken waarin Prosper en Alastor elkaar steeds beter leren kennen. Alastor is soms zelfs aardig: hij helpt Prosper op school bij geschiedenis en gym. Maar let op: vertrouw een duivel nooit! In enkele hoofdstukken is Alastor de hoofdpersoon. Het verhaal eindigt met een razend spannende cliffhanger die de lezer doet uit…Lees verder

Over Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Alexandra Bracken (Phoenix, 27 februari 1987) is een Amerikaans auteur van sciencefiction- en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten.

Biografie

Alexandra Bracken groeide op in Scottsdale (Arizona) en studeerde in 2005 af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ging vervoigens naar het College of William & Mary in Williamsburg (Virginia) waar ze in mei 2009 een graduaat in geschiedenis en Engels behaalde. Later verhuisde Bracken naar New York waar ze ging werken in een uitgeverij van jeugdboeken, eerst als assistent-redacteur en later bij de marketing. Na zes jaar besloot ze zich volledig te wijden aan haar carrière als schrijver en verhuisde ze terug naar Arizona.

Carrière

Op negentienjarige leeftijd begon ze als student met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven die op 23 maart 2010 uitgegeven werd door Egmont USA. Het boe…Lees verder op Wikipedia