Boek
Engels

The last life of Prince Alastor

The last life of Prince Alastor

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Op zoek naar zijn ontvoerde zusje Prue, belandt Prosper (12, ik-figuur) in de Onderwereld. Hij krijgt hulp van een heks, een elf en een geest. Maar kan hij hen wel vertrouwen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
The last life of Prince Alastor
Auteur
Alexandra Bracken
Taal
Engels
Uitgever
London: Quercus Children's Books, 2019
389 p.
ISBN
9781786540638 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Niet los te lezen tweede deel van de spannende serie over Prosper Redding (12, ik-figuur) die de duivelse Alastor in zijn lichaam heeft zitten. Aan het eind van het eerste deel sprong Prosper door de spiegel, achter zijn ontvoerde zus Prue aan. In dit deel landt hij in een smerig wc-hok in de Onderwereld. Stinkend en wel gaat hij op zoek naar Prue. Onderweg komt hij de meest vreemde wezens tegen. Als die wezens ontdekken dat hij een mens is die Alastor in zich heeft, is hij zijn leven niet meer zeker. Hij krijgt hulp van de heks Nell, zijn nichtje, maar is zij nog wel te vertrouwen? Er vormt zich een groep vreemde figuren om Posper en Nell heen: een elf, een jonge geest en een stel veranderdieren. Allemaal willen ze levend uit de Onderwereld komen; ze raken bevriend en helpen elkaar. Ook Alastor helpt af en toe, of is dat eigenbelang? Bijzonder spannend en griezelig verhaal waarbij het lang de vraag blijft of het de vrienden lukt om weer ‘boven’ te komen en of Prosper ooit loskomt van…Lees verder

Over Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Alexandra Bracken (Phoenix, 27 februari 1987) is een Amerikaans auteur van sciencefiction- en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten.

Biografie

Alexandra Bracken groeide op in Scottsdale (Arizona) en studeerde in 2005 af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ging vervoigens naar het College of William & Mary in Williamsburg (Virginia) waar ze in mei 2009 een graduaat in geschiedenis en Engels behaalde. Later verhuisde Bracken naar New York waar ze ging werken in een uitgeverij van jeugdboeken, eerst als assistent-redacteur en later bij de marketing. Na zes jaar besloot ze zich volledig te wijden aan haar carrière als schrijver en verhuisde ze terug naar Arizona.

Carrière

Op negentienjarige leeftijd begon ze als student met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven die op 23 maart 2010 uitgegeven werd door Egmont USA. Het boe…Lees verder op Wikipedia