Een jongeman wordt wakker met twee duivelshoorns op zijn hoofd en met een vreemde gave die hij gebruikt om de moord op zijn vriendin op te lossen.
Titel
Horns
Regisseur
Alexandre Aja
Naar het werk van
Joe Hill 1972-
Componist
Robin Coudert
Acteur
Daniel Radcliffe
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
115 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664114254

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Horrorthriller met romantische en humoristische inslag, onder regie van Alexandre Aja en in de hoofdrol Daniel Radcliffe (Harry Potter). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Hill.* Ig Perrish wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin. De getergde Ig bedrinkt zich en wordt de volgende ochtend wakker met twee duivelse hoorntjes op zijn hoofd. Hij is bang dat hij nu helemaal voor moordenaar wordt aangezien, maar het tegendeel gebeurt, iedereen biecht de meest zondige gedachten aan hem op. Ondertussen probeert Ig de echte moordenaar te vinden en zijn nieuwe hoorntjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. André Nientied (NU.nl 12-11-‘14) vindt de combinatie van horror en humor in deze film niet erg geslaagd: ‘Horns ziet er mooi uit, maar het verhaal is nog onwaarschijnlijker dan het uitgangspunt van de hoorntjes. Je kan beter twee cornetto’s kopen.’ Frank van de Ven (Cinemagazine 12-11-‘14) zegt: ‘Dat een mislukte film ook erg genietbaar kan zijn, bewijst ‘Horns’. In deze…Lees verder

Over Alexandre Aja

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Alexandre Aja (Parijs, 7 augustus 1978) is een Franse filmregisseur en scenarioschrijver. Hij won voor de horrorfilm Haute tension zowel de prijs voor beste regisseur als de Grand Prize of European Fantasy Film in Silver op het Filmfestival van Sitges 2003. Voor hetzelfde werk werd hij ook genomineerd voor de Grote Prijs van het Amsterdam Fantastic Film Festival 2004.

Aja heet eigenlijk Alexandre Jouan Arcady, maar maakte van de eerste letters van zijn echte namen een acroniem en gebruikt dat als artiestennaam. Kenmerkend voor zijn films is het expliciete vertoon van bruut geweld. Zo bevatten bijvoorbeeld Haute tension (2003) en Mirrors (2008) grove sterfscènes waarin de slachtoffers letterlijk uit elkaar worden getrokken.

Aja is getrouwd met de Marokkaanse filmmaakster Laïla Marrakchi. Zijn vader is de Frans-Algerijnse filmmaker Alexandre Arcady, die met hem samenwerkte aan Furia (als producent), Entre chiens et lou…Lees verder op Wikipedia

Suggesties