Boek
Frans
Stap uit de dagelijkse sleur. Neem risico's, laat meer aan het toeval over. Wees niet bang voor het onbekende.
Titel
Les magiciens
Auteur
Alexandre Jardin
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2022 | Andere uitgaven
261 p.
ISBN
9782226441782 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur wil lezers verleiden om uit de sleur te stappen, risico's te nemen, pasklare ideeën in te ruilen voor eigen onderzoek, meer aan het toeval over te laten en minder te plannen, gewoon het initiatief te nemen als de nood aan de man is – kortom niet bang te zijn voor het nog onbekende. Deze houding zit zijn familie in het bloed maar de auteur heeft er ook zo zijn eigen ervaringen mee, zoals met de makelaar die hem uiteindelijk zijn eigen huis verkocht of met de liefde van zijn leven die hij in een ander land vond tijdens de lockdown, toen ze elkaar niet eens konden ontmoeten. We lezen de verhalen van bekende originele figuren zoals James Cook, Stephen Hawking, Nelson Mandela, Oliver Sacks, Edward de Bono, Antonie van Leeuwenhoek en zelfs de nazi Hjalmar Schaft, maar er is minstens zo veel ruimte voor non-conformistische types die het leven van alledag leuker maakten en gewone mensen die het onmogelijke deden, zoals de Canadese burgers die tienduizenden passagiers opvingen toen o…Lees verder

Over Alexandre Jardin

Alexandre Jardin (Neuilly-sur-Seine, 14 april 1965) is een Franse schrijver en filmproducent. In 1988 won hij de Prix Femina voor zijn werk Le Zèbre.

Levensloop

Jardin is een zoon van Pascal Jardin, schrijver en scenario-schrijver, en de kleinzoon van Jean Jardin (1904-1976), politicus, de man achter Pierre Laval. Jardin heeft twee broers en een halfzus. Hij is getrouwd toen hij 23 was en heeft vijf kinderen.

Op zijn twintigste schreef hij zijn eerste boek, Bille en tête. Hiermee won hij de prix du 1er Roman van 1986, een Franse prijs voor debuutromans. In 1986 studeerde hij af in de politieke wetenschappen. Jardin is regisseur van een aantal films, waaronder Bille en tête en Fanfan. Ook was hij verslaggever bij de krant Le Figaro.

In 1988 ontving Jardin de Prix Femina voor zijn boek Le Zèbre. Dit werk is in 1992 door Jean Poiret bewerkt voor verfilming en opgenomen met Th…Lees verder op Wikipedia