Strip
Nederlands

Borgia : integraal

Alexandro Jodorowsky (scenarist), Milo Manara (illustrator)
De familie Borgia is incontournable in de geschiedenis van de vijftiende eeuw en levert Italië twee pausen met een duivelse reputatie. De Borgia’s werden onder meer beschuldigd van handel in geestelijke goederen, vergiftiging, broedermoord en incest... Ze incarneren de meest flamboyante symbolen van de decadentie van de Kerk op het einde van de Middeleeuwen. Door Rome en de hele christelijke werel
Bevat
Bloed voor de paus
Macht en bloedschande
Vlammen van de brandstapel
Alles is ijdelheid
Titel
Borgia : integraal / scenario Alejandro Jodorowsky ; tekeningen Milo Manara
Scenarist
Alexandro Jodorowsky
Illustrator
Milo Manara 1945-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Borgia l'intégrale
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2017
207 p. : ill.
ISBN
9789462940499 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Alexandro Jodorowsky

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ana Bolívar (www.anabolivar.com)

Alejandro Jodorowsky Prullansky (Tocopilla, 7 februari 1929) is een Chileense filmregisseur, stripauteur en acteur. Zijn bekendste films zijn El Topo (1970) en The Holy Mountain (1973). Jodorowsky is ook een bekend tarotlezer en geeft al een kwarteeuw gratis lezingen en cursussen over tarot in Parijse cafés. Hij besteedde ook een groot deel van zijn leven aan de reconstructie van de originele Tarot van Marseille.

In 2013 maakte hij de onafhankelijke film La danza de la realidad, gebaseerd op zijn eigen autobiografie met dezelfde titel. In hetzelfde jaar kwam ook de documentaire Jodorowsky's Dune uit, over de mislukte poging van Jodorowsky om het sciencefictionboek Duin van Frank Herbert te verfilmen in het midden van de jaren 1970. De afgelopen jaren werkte Jodorowsky ook aan de film Abel Cain, een vervolg op El Topo.

Filmografie

Suggesties