Strip
Nederlands

De Metabaronnen Castaka : integraal

Alexandro Jodorowsky (scenarist), Das Pastoras (illustrator), Julio Martinez Pérez (illustrator)
In deze subreeks binnen het Metabaronnen-universum vertelt Alejandro Jodorowsky het verhaal van de voorouders van de Metabaronnen. De eerder in twee dikke delen vertelde imposante sage over dood en verderf, bloederige veroveringen en strijd, maar ook over kinderen, liefde en zachtaardigheid, verschijnt nu gebundeld in harde kaft, prachtig in beeld gebracht door de Spaanse tekenaar Das Pastoras.
Titel
De Metabaronnen Castaka : integraal
Scenarist
Alexandro Jodorowsky
Illustrator
Das Pastoras Julio Martinez Pérez
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Castaka intégrale
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2018
112 p. : ill.
Verschijningsdatum
31-01-2018
ISBN
9789034307156 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Alexandro Jodorowsky

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ana Bolívar (www.anabolivar.com)

Alejandro Jodorowsky Prullansky (Tocopilla, 7 februari 1929) is een Chileense filmregisseur, stripauteur en acteur. Zijn bekendste films zijn El Topo (1970) en The Holy Mountain (1973). Jodorowsky is ook een bekend tarotlezer en geeft al een kwarteeuw gratis lezingen en cursussen over tarot in Parijse cafés. Hij besteedde ook een groot deel van zijn leven aan de reconstructie van de originele Tarot van Marseille.

In 2013 maakte hij de onafhankelijke film La danza de la realidad, gebaseerd op zijn eigen autobiografie met dezelfde titel. In hetzelfde jaar kwam ook de documentaire Jodorowsky's Dune uit, over de mislukte poging van Jodorowsky om het sciencefictionboek Duin van Frank Herbert te verfilmen in het midden van de jaren 1970. De afgelopen jaren werkte Jodorowsky ook aan de film Abel Cain, een vervolg op El Topo.

Filmografie