Strip
Nederlands

Loez van Garra

Alexandro Jodorowsky (scenarist), Ladrönn (illustrator)
John Difool, de grootste antiheld van de science-fiction, is in vier gesplitst. De vier delen staan allen voor één deel van zijn persoonlijkheid. En die persoonlijkheden herinneren zich Louz van Garra, een naam die in de wereld van de Incal een behoorlijke indruk nalaat... Jodorowsky is in grootse doen, in dit vervolg van de Incal. Hij wordt bijgestaan door tekenaar Ladrönn, die de sfeer van de we
Titel
Loez van Garra
Scenarist
Alexandro Jodorowsky
Illustrator
Ladrönn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Louz de Garra
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789088102417 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat John afscheid heeft moeten nemen van zijn drie alter ego's, gaat hij op zoek naar zijn geliefde Loez van Garra. Zij is terecht gekomen in een gruwelijke wereld die door een soort van megaspinnen wordt beheerst. Ondertussen probeert de opperheerser, een superrobot, Difool, Loez en de vogel te vernietigen. Het taalgebruik is op sciencefiction geënt en de verhaallijn is soms lastig te volgen. Het universum van deze SF-wereld is afgeleid van de serie 'De Incal', naar een oorspronkelijk idee van Jodorowsky en Moebius. Met behulp van een nieuwe tekenaar brengt de scenarist de morbide en intrigerende wereld weer tot leven. De tekeningen zijn van professionele klasse en passend ingekleurd. In een bepaalde scène is te zien hoe de spinnen de vrouwen van de schildpaddenwereld verkrachten en hoe de buik van de naakte vrouwen wordt opengereten. Niet voor zwakke magen geschikt dus. De delen zijn niet zelfstandig te lezen. Een album voor SF-liefhebbers en fans van Moebius.

Over Alexandro Jodorowsky

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ana Bolívar (www.anabolivar.com)

Alejandro Jodorowsky Prullansky (Tocopilla, 7 februari 1929) is een Chileense filmregisseur, stripauteur en acteur. Zijn bekendste films zijn El Topo (1970) en The Holy Mountain (1973). Jodorowsky is ook een bekend tarotlezer en geeft al een kwarteeuw gratis lezingen en cursussen over tarot in Parijse cafés. Hij besteedde ook een groot deel van zijn leven aan de reconstructie van de originele Tarot van Marseille.

In 2013 maakte hij de onafhankelijke film La danza de la realidad, gebaseerd op zijn eigen autobiografie met dezelfde titel. In hetzelfde jaar kwam ook de documentaire Jodorowsky's Dune uit, over de mislukte poging van Jodorowsky om het sciencefictionboek Duin van Frank Herbert te verfilmen in het midden van de jaren 1970. De afgelopen jaren werkte Jodorowsky ook aan de film Abel Cain, een vervolg op El Topo.

Filmografie