Alejandro probeert zich te ontworstelen aan het verstikkende milieu van zijn ouders. Hij wil dichter worden en vertrekt naar Santiago, waar hij kennismaakt met veel kunstenaars.
Titel
Poesìa sin fin / director and screenplay by Alexandro Jodorowsky ; music Adan Jodorowsky
Regisseur
Alexandro Jodorowsky
Acteur
Brontis Jodorowsky Pamela Flores Adan Jodorowsky
Taal
Spaans
Uitgever
Periscoop film, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
128 min.
Aantekening
Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083119399

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van de gefictionaliseerde autobiografie van de Chileense filmmaker, theaterregisseur en schrijver Alejandro Jodorowsky (1929- ). Het verhaal is los te bekijken van het niet in Nederland uitgebrachte 'La danza de la realidad' (2013). Alejandro is een jongeman die zich wil ontworstelen aan het verstikkende milieu van zijn Joods-Oekraïense ouders. Hij wil dichter worden en vertrekt naar Santiago, waar hij kennismaakt met veel later beroemde kunstenaars, waaronder dichter Enrique Lihn. De rol van Alejandro wordt gespeeld door zijn zoon Adan. De recensenten geven 4 of 5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Een energiek en carnavalesk totaalkunstwerk, sensueel en ontroerend, gewijd aan leven en schoonheid.' Kevin Toma (Volkskrant 5-1-'17): '(...) Soms loopt de route dood of lijkt Poesía sin fin, als volhardend pleidooi voor een dichterlijke levenshouding, een preek zonder eind. Maar vaker betovert de verbeeldingskracht en ontroert het wanneer Jodorowsky persoonlijk in beeld ko…Lees verder

Over Alexandro Jodorowsky

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ana Bolívar (www.anabolivar.com)

Alejandro Jodorowsky Prullansky (Tocopilla, 7 februari 1929) is een Chileense filmregisseur, stripauteur en acteur. Zijn bekendste films zijn El Topo (1970) en The Holy Mountain (1973). Jodorowsky is ook een bekend tarotlezer en geeft al een kwarteeuw gratis lezingen en cursussen over tarot in Parijse cafés. Hij besteedde ook een groot deel van zijn leven aan de reconstructie van de originele Tarot van Marseille.

In 2013 maakte hij de onafhankelijke film La danza de la realidad, gebaseerd op zijn eigen autobiografie met dezelfde titel. In hetzelfde jaar kwam ook de documentaire Jodorowsky's Dune uit, over de mislukte poging van Jodorowsky om het sciencefictionboek Duin van Frank Herbert te verfilmen in het midden van de jaren 1970. De afgelopen jaren werkte Jodorowsky ook aan de film Abel Cain, een vervolg op El Topo.

Filmografie