Strip
Nederlands
Titel
Rubedo, de rode fase / scenario Alejandro Jodorowsky ; tekeningen Jérémy
Scenarist
Alexandro Jodorowsky
Illustrator
Jérémy 1984-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Rubedo, l'oeuvre au rouge
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2019
55 p. : ill.
ISBN
9789462941021 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Esoterisch stripverhaal, het derde deel van een vierluik. 1812: in de tempel van de Ridders van Heliopolis is een groep alchemisten bijeen om hun nieuwste lid, leerling 17, voor te bereiden voor de weg naar onsterfelijkheid. Nadat in het eerste twee delen de zwarte en de witte fase werden doorlopen, is het nu tijd voor de rode fase. Sinds zijn ontmoeting met leerling 17 (in feite Lodewijk XVII) is Napoleon impotent geworden en zoekt hij bij hoeren soelaas. Alleen leerling 17 kan hem bekoren met een speciale kus. De alchemisten toveren leerling 17 om in een aantrekkelijke vrouw die Napoleons hart verovert. Behalve een kus wil Napoleon meer, maar leerling 17 houdt hem af. Zij wil een koninkrijk als bruidsprijs: Rusland. Pas in Moskou zullen zij elkaar weer zien. Zo wil men een einde maken aan Napoleons militaire succes. De scenarist heeft historische en occulte elementen op knappe wijze vermengd. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met veel aandacht voor de historisc…Lees verder

Over Alexandro Jodorowsky

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ana Bolívar (www.anabolivar.com)

Alejandro Jodorowsky Prullansky (Tocopilla, 7 februari 1929) is een Chileense filmregisseur, stripauteur en acteur. Zijn bekendste films zijn El Topo (1970) en The Holy Mountain (1973). Jodorowsky is ook een bekend tarotlezer en geeft al een kwarteeuw gratis lezingen en cursussen over tarot in Parijse cafés. Hij besteedde ook een groot deel van zijn leven aan de reconstructie van de originele Tarot van Marseille.

In 2013 maakte hij de onafhankelijke film La danza de la realidad, gebaseerd op zijn eigen autobiografie met dezelfde titel. In hetzelfde jaar kwam ook de documentaire Jodorowsky's Dune uit, over de mislukte poging van Jodorowsky om het sciencefictionboek Duin van Frank Herbert te verfilmen in het midden van de jaren 1970. De afgelopen jaren werkte Jodorowsky ook aan de film Abel Cain, een vervolg op El Topo.

Filmografie

Suggesties