Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De schoenen van mijn broer

Ali Lewis (auteur), Marjet Schumacher (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als zijn ouders ruzie maken, zoekt een 13-jarige jongen steun bij zijn kameel op hun boerderij in Australie͏̈.
Titel
De schoenen van mijn broer
Auteur
Ali Lewis
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everybody jam
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
288 p.
ISBN
9789044333893 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rampspoed treft een Australisch gezin: de oudste zoon Jonny (vijftien) overlijdt bij een ongeval en tienerdochter Sissy (veertien) raakt zwanger. Over het ongeluk van Jonny wordt niet gesproken. Nu Danny’s zwangere zusje zich opsluit in haar kamer, kan hij zelfs met haar niet meer praten. Zijn ouders zijn te druk met de boerderij en kleine zus Emily is zeven, dus te jong. De enige waar Danny op de verlaten boerderij nog een band mee heeft, is zijn kameel Buzz.
Wanneer de Pommie (de Australische term voor backpackers) op de boerderij verschijnt als au pair, komt daar verandering in. Eerst begrijpt Danny niet waarom zijn ouders de iele Engelse hebben aangenomen. Van werken op een veeboerderij weet ze niks, ze laat bijna de keuken afbranden en van een stierenballengevecht (waarbij ze met de ballen van gecastreerde stieren naar elkaar gooien) raakt ze helemaal overstuur. ‘Waarom zouden we willen dat zo’n ontzettende stomkop voor ons kwam werken?’ Een vriendschap tussen de Pommie en D…Lees verder
De dertienjarige Danny woont op een Australische veeboerderij. Een jaar geleden is zijn broer verongelukt en hij mist hem nog dagelijks. Het is al weken te heet en zijn 14-jarige zus blijkt zwanger. Omdat de jaarlijkse veetelling nadert, nemen zijn ouders een au pair in dienst. Met dit Engelse meisje en zijn nieuwe vriend, de kameel Buzz, weet Danny zich staande te houden te midden van de ruziënde volwassenen. Nogal zoete familieroman waarin de auteur, zelf au pair geweest op een cattle station in Australië, haar ervaringen op uitvoerige en vrij gedetailleerde wijze vertelt in een verhaal waarin het wel en wee van de familie centraal staat. De karakters blijven vlak en voorspelbaar. Het taalgebruik is eenvoudig. Voor liefhebbers van (streek)romans waarin het wel en wee van een familie centraal staat. Kleine druk.