Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hotel Wereld

Ali Smith (auteur)
+1
Hotel Wereld
×
Hotel Wereld Hotel Wereld

Hotel Wereld

In de reeks:
De levens van vijf vrouwen kruisen zich gedurende een nacht in een hotel.
Onderwerp
Vrouwen
Titel
Hotel Wereld
Auteur
Ali Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hotel World
Uitgever
[Amsterdam]: Pandora, 2007 | Andere uitgaven
221 p.
ISBN
9789046700983

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat Sarah Wilby (19) in een melige bui in de goederenlift kroop van het Londense hotel waar ze sinds kort werkte, stortte deze naar beneden, waardoor ze om het leven kwam. Haar zusje Clare (± 16) wil precies weten wat er gebeurd is en komt zo in contact met drie heel verschillende vrouwen. De oudere, dakloze Else heeft tegenover het hotel haar vaste bedelstek. Lisa, de depressieve receptioniste van het hotel, biedt Else op een koude avond gratis onderdak in het hotel en laat Clare de liftschacht bekijken, waarbij Penny, copywriter bij een reclamebureau, die een kamer heeft op de bovenste etage van het hotel, Clare helpt met de reconstructie. Die reconstructie helpt Clare zeer in haar verwerkingsproces. De verhalenbundels die Smith (1962) publiceerde werden goed ontvangen. Haar debuutroman werd genomineerd voor de Booker én de Orange Prize 2001. De experimentele, originele, maar toegankelijke roman, waarin de hoofdstukken in diverse grammaticale tijden spelen, is vanaf het begin intr…Lees verder

Over Ali Smith

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ali Smith CBE FRSL (Inverness, 24 augustus 1962) is een Schotse auteur, toneelschrijver, academicus en journalist. Sebastian Barry omschreef haar in 2016 als "de Nobelprijswinnaar van Schotland in afwachting".

Jeugd en opleiding

Smith werd geboren in Inverness op 24 augustus 1962 als dochter van Ann en Donald Smith. Haar ouders kwamen uit de arbeidersklasse en ze groeide op in een sociale woning in Inverness. Van 1967 tot 1974 ging ze naar de St. Joseph's RC Primary School. Tot 1980 ging ze naar Inverness High School.

Ze studeerde van 1980 tot 1985 Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Aberdeen. Ze won de Bobby Aitken Memorial Prize for Poetry van de universiteit in 1984.

Van 1985 tot 1990 ging ze naar Newnham College, Cambridge, waar ze een doctoraatsopleiding volgde over 'modernisme en vreugde in de Ierse en Amerikaanse literatuur'. Ze wilde de werken van James Joyce, Wallace Stevens en William…Lees verder op Wikipedia