Boek
Nederlands

De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd

Alicia Silverstone (auteur), Amy Neunsinger (fotograaf)
+1
De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd
×
De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd

De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd

Tips betreffende een gezonde voeding en levensstijl.
Titel
De gezonde mama : sneller zwanger, stralend zwanger, een fijnere bevalling, een gezonde kraamtijd
Auteur
Alicia Silverstone
Fotograaf
Amy Neunsinger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kind mama
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2015
399 p. : ill.
ISBN
9789021558837 (paperback)
Plaatsingssuggestie
615.7 (SISO) Zwangerschap ; Zwangerschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een van oorsprong Amerikaans boek, geschreven door een bekende actrice, tevens veganiste en voorstander van gezonde voeding en levensstijl. Haar visie wordt praktisch toegepast en beschreven met als doel een zwangerschap in een zo gezond mogelijk lijf. Verdeeld in vier delen worden talloze praktische tips en informatie gegeven voor de periode voor de zwangerschap, de zwangerschap zelf en de periode na de bevalling tot de eerste zes maanden. Het geheel vormt een uitgebreide handleiding en vraagbaak over voeding, medicijnen en levensstijl. De tekst wordt afgewisseld met aparte kaders met de mening van deskundigen, tabellen en onderwerpen die dieper worden belicht. Door de grote hoeveelheid mooie kleurenfoto's en afgerond met veel recepten en tips voor de huisapotheek, vormt dit boek een mooi geheel, geschikt voor ieder paar dat voornemens heeft om een kind te krijgen. Achterin bevinden zich een lijst met bronnen, een alfabetische trefwoordenlijst en een dankbetuiging.

Over Alicia Silverstone

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jerry Avenaim

Alicia Silverstone (San Francisco (Californië), 4 oktober 1976) is een Amerikaans actrice. Ze werd voor haar rol in de televisieserie Miss Match genomineerd voor een Golden Globe. Met haar hoofdrol in de film Clueless won ze onder meer een American Comedy Award en een National Board of Review Award.

Halverwege de jaren 90 werd Silverstone een tieneridool door haar optredens in de videoclips van Aerosmith bij de nummers Cryin, Amazing en Crazy. Kort daarop volgden rollen in films als The Crush en Clueless.

Hoewel ze met name voor haar rol in Clueless positieve kritieken kreeg, kwam Silverstones filmcarrière nooit echt van de grond. In 1997 werd haar rol in Batman & Robin zo slecht beoordeeld dat ze er een Razzie Award voor kreeg. Silverstone verschijnt sinds 2003 nog steeds af en toe in filmtitels, maar is sinds die tijd voornamelijk actief in televisieseries en -films. Zo speelde ze de hoofdrol …Lees verder op Wikipedia