Boek
Spaans

Inés y la alegría : el ejército de la Unión Nacional Española y la invasión del valle de Arán, Pirineo de L�...

Almudena Grandes (auteur)

Inés y la alegría : el ejército de la Unión Nacional Española y la invasión del valle de Arán, Pirineo de L�...

Genre:
In het grensgebied tussen Frankrijk en Spanje probeert een Spaanse communist in de periode 1939-1945 het verzet tegen Franco om te smeden tot een gedisciplineerd geheel.
Titel
Inés y la alegría : el ejército de la Unión Nacional Española y la invasión del valle de Arán, Pirineo de Lérida, 19-27 de octubre de 1944
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Tusquets editores, 2010
729 p.
ISBN
9788483832530 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman speelt in het grensgebied tussen Frankrijk en Spanje in de periode ’39-’44/45. Veel aanhangers van de republiek zitten in Frankrijk. De Spaanse communist Monzón weet het verzet om te smeden tot een gedisciplineerd geheel, dat D Day aangrijpt om het gewest Arán valle binnen te vallen. Doel is om Spanje van dictator Franco te bevrijden. Alleen de steun van de geallieerden blijft uit… Almudena Grandes (Madrid, 1960) heeft sinds haar bekroonde erotische debuut 'Las edades de Lulú' (1989, Ned vert. 'Episoden uit het leven van Lulú') succes na succes geschreven. Veel boeken zijn verfilmd, zoals 'El corazón helado' (2007, Ned. vert. 'Het ijzig hart'). Deze roman is het eerste deel van een serie van 6 romans in navolging van de 'Episodios Nacionales' (19e eeuw) van Galdós. Een vergeten geschiedenis komt tot leven dankzij personages als Inés, die zich aansluit bij de rebellen en daar verliefd wordt op de charmante aanvoerder Galán. Kan met vwo Spaans gelezen worden. Doet qua the…Lees verder

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties