Boek
Spaans

Los aires difíciles

Almudena Grandes (auteur)

Los aires difíciles

In de reeks:
Een door hun verleden getekende man en vrouw komen met elkaar in contact in een Zuid-Spaans kustplaatsje.
Onderwerp
Relaties
Titel
Los aires difíciles
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Tusquets, 2007 | Andere uitgaves
593 p.
ISBN
9788483101957

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Almudena Grandes (1960) is een van Spanje's meest succesvolle auteurs van dit moment. Ook in Nederland heeft zij een opvallend omvangrijk publiek gevonden, met name met 'Malena es un nombre de tango' (1994) en 'Atlas de geografia humana' (1998). In deze lijvige romans geeft Grandes stem aan de vrouw in het nieuwe, moderne Spanje. 'Los aires dificiles' heeft dezelfde imposante omvang als zijn voorgangers. Het verschil is dat er nu ook een belangrijk mannelijk personage is, Juan Olmedo. Om afstand te nemen van de problemen in zijn privé-leven en tot rust te komen in deze veertigjarige Madrileen naar het Zuid-Spaanse kustplaatsje Rota getrokken. Hetzelfde geldt voor de drieënvijftigjarige Sara Gómez, wier leven is bepaald door het 'rode' stigma van haar vader dat hem bijna het leven kostte na de Spaanse Burgeroorlog. Dankzij de werkster die zij toevallig delen, komen ze in contact met elkaar en worden deze getourmenteerde man en vrouw met elkaar en met hun verleden geconfronteerd. Met de…Lees verder

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties