Boek
Spaans

Los pacientes del doctor García : el fin de la esperanza y la red de evasión de criminales de guerra y jerarcas n...

Almudena Grandes (auteur)

Los pacientes del doctor García : el fin de la esperanza y la red de evasión de criminales de guerra y jerarcas n...

Genre:
In Spanje wordt na de Tweede Wereldoorlog een internationaal netwerk opgezet dat een veilig heenkomen zoekt voor nazi's. Vanuit het Spaanse verzet probeert men hierin te infiltreren.
Titel
Los pacientes del doctor García : el fin de la esperanza y la red de evasión de criminales de guerra y jerarcas nazis dirigida por Clara Stauffer, Madrid-Buenos Aires, 1945-1955
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Tusquets editores, 2018 | Andere uitgaves
763 p.
ISBN
9788490664322 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Episodios de una Guerra Interminable’ (Episoden uit een Eindeloze Oorlog) is een ambitieus project van de Spaanse schrijfster Almudena Grandes waarin ze aandacht vraagt voor de Spaanse Burgeroorlog en de Franco-dictatuur, twee periodes uit de recente geschiedenis van Spanje die nog steeds gevoelig liggen. De serie bestaat uit zes romans, die los van elkaar staan. Dit is het vierde deel. Centraal staat de poging van anti-franquisten om te infiltreren in een organisatie in Spanje die na de Tweede Wereldoorlog een veilig heenkomen probeert te regelen voor nazi’s. De internationale thematiek verklaart waarom de roman zich niet alleen in Spanje, maar ook in Duitsland en in het Argentinië van Juan en Eva Perón afspeelt. Een ander opvallend element is het grote aantal personages (ongeveer tweehonderd), onder wie ook bestaande personen. Grandes (1960) is soms misschien wat breed van stof en weet het cliché niet altijd te vermijden, maar de grote waardering en het grote succes laten zien dat …Lees verder

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties