Boek Nederlands

Basisboek tuinieren : een eerlijke tuin voor elk budget

Alys Fowler (auteur), Simon Wheeler (fotograaf)

Basisboek tuinieren : een eerlijke tuin voor elk budget

Alys Fowler (auteur), Simon Wheeler (fotograaf)
BASISBOEK TUINIEREN helpt je bij het maken van je eigen tuin, ongeacht de beschikbare tijd of ruimte. Alys Fowler leidt doe-het-zelvers met groene vingers, maar met weinig ruimte en geld, stap voor stap door het proces van tuinieren. Ze geeft heldere en duidelijke instructies over grond, zaden, kweken en snoeien.

Alys Fowler is bekend van Gardener's World van de BBC
Onderwerp
Tuinieren
Titel
Basisboek tuinieren : een eerlijke tuin voor elk budget
Auteur
Alys Fowler
Fotograaf
Simon Wheeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The thrifty gardener
Editie
1
Uitgever
Baarn: Forte Groen, 2015
192 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen o.d.t.: De creatieve tuinier: een (h)eerlijke tuin voor elk budget
ISBN
9789462500808 (paperback)
Plaatsingssuggestie
638.4 (SISO) Tuinieren ; Tuinieren (ZIZO)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De creatieve tuinier is een boek dat onmiddellijk opvalt in zijn soort. Vergeet alle vastgeroeste ideeën over tuinieren, hier vind je een nieuwe, originele en praktische aanpak voor het aanleggen van een tuin. Het boek is gericht op beginners en behandelt zeer uitgebreide basisinformatie. Het grondig plannen vooraf, rekening houdende met verschillende elementen, tuinieren in potten, bodemstructuur, zaaien, kweken, snoeien, beschermen, oogsten: dit komt allemaal aan bod volgens biologische en economisch verantwoorde methoden.

De creatieve tuinier helpt je bij het creëren van de tuin van je dromen, ongeacht de beschikbare tijd of ruimte. Dit boek leidt doe-het-zelvers met groene vingers, maar eventueel met weinig ruimte en geld, stap-voor-stap door het proces. Het geeft heldere en duidelijke instructies over alle mogelijke facetten van het tuinieren.

Alys Fowler werkt en schrijft vanuit haar geestdrift en gevoel, maar fundeert dit boek zeker op een degelijk…Lees verder
Heruitgave van 'De creatieve tuinier' (2009)* bij een nieuwe uitgever. Liefhebbers van tuinieren kennen het aanbod van prachtige tuinboeken dat inspireert om zelf zo'n sprookje in te richten, maar vaak tot teleurstellingen leidt. De schrijfster van deze uitgave geeft realistische adviezen. Daarbij gaat ze ervan uit dat je biologisch werkt en vooral benodigdheden gebruikt die niets of weinig kosten. Het is op z'n minst verfrissend om te lezen dat een snoeischaar goedkoop moet zijn, omdat die dingen steeds kwijtraken. Een verrassend veelzijdig boek voor de beginnende tuinier, maar ook wie ervaring heeft kan veel leren van haar handige tips. In korte hoofdstukken, rijkelijk gevuld met plaatjes, geeft ze heldere instructies in een toegankelijke schrijfstijl. Tuinieren is niet moeilijk, maar je moet het alleen doen als je er zin in hebt en je moet vooral goed kijken wat nodig is. Jammer dat haar liefde voor retro en tweedehands soms wat oubollige of rommelige plaatjes oplevert; zeker voor …Lees verder