Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lokroep

Amanda Hocking (auteur), Karien Gommers (vertaler)
+1
Lokroep
×
Lokroep Lokroep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Drie mysterieuze meisjes nodigen Gemma uit voor een strandfeestje. Wanneer Gemma de volgende dag ontwaakt, beseft ze dat er iets veranderd is. Ze is sterker, sneller en mooier dan ooit. Maar haar nieuwe krachten komen met een gruwelijke prijs.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
Lokroep
Auteur
Amanda Hocking
Vertaler
Karien Gommers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wake
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
269 p.
ISBN
9789021807379 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

E-booksucces Amanda Hocking houdt van mythen en legendes. In haar voorgaande werk – knap in eigen beheer uitgebracht via Amazon – speelden vampieren en trollen al de hoofdrol. In de, nu bij een uitgever uitgebrachte, ‘Watersong’-serie duikt ze in de wereld van de zeemeermin. Voor velen wellicht het meest geassocieerd met Disney’s De kleine zeemeermin, maar het mythische wezen vindt desondanks zijn oorsprong al in Homerus’ Odyssee. In ieder geval een heerlijke mal om eens een moderne vorm aan te geven.
Het verhaal van Lokroep is simpel: Gemma, zestien jaar en beeldschoon, raakt in de ban van drie bovennatuurlijke meisjes. Op een avond wordt ze verleid tot participatie in een vreemd ritueel en ondergaat een grote verandering. Gemma moet nu kiezen tussen haar nieuwe bondgenoten of haar familie. Hocking levert hier wederom een bildungsroman met een paranormale twist.
Uiteindelijk is de ‘Watersong’-serie eenvoudigweg één van een barrage aan young adult fanta…Lees verder
In het badplaatsje Capri leidt Gemma (16) een zorgeloos leven. Zwemmen is haar lust en haar leven, het liefst zwemt ze elke dag onder de sterren. Wanneer ze verkering krijgt met haar knappe buurjongen, is Gemma’s leventje compleet. Tot er drie bloedmooie, mysterieuze meisjes arriveren in de stad. Zij tonen veel interesse in Gemma en haar zwemtalent en willen haar vriendin worden. Na een nacht met de drie meisjes wordt Gemma verward wakker op het strand. Gemma ziet zichzelf veranderen: ze wordt steeds mooier en de zee lokt haar nog meer dan anders. Harper (18) neemt de zorg voor haar zusje op zich en wil koste wat kost uitvinden wat er met haar aan de hand is. Eerste deel in de serie 'Watersong'. De auteur heeft een prettige, kabbelende manier van vertellen, waardoor het verhaal lekker wegleest en er ogenschijnlijk weinig gebeurt. Gemma en Harper worden afwisselend gevolgd, de beschermende en ingehouden Harper is daarbij veruit het interessantste personage. Een prettig leesbare young a…Lees verder