Boek
Nederlands

De eeuwige oorlog : oorlogsverhalen van Ambrose Bierce, Wyndham Lewis, Louis-Ferdinand Céline, ...

De eeuwige oorlog : oorlogsverhalen van Ambrose Bierce, Wyndham Lewis, Louis-Ferdinand Céline, ...

Onderwerp
Oorlog
Titel
De eeuwige oorlog : oorlogsverhalen van Ambrose Bierce, Wyndham Lewis, Louis-Ferdinand Céline, ... / Bierce, Ambrose ; Lewis, Wyndham ; Celine, Louis-Ferdinand ... [et al.]
Auteur
Ambrose Bierce Louis-Ferdinand Céline Wyndham Lewis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 1993
295 p.
ISBN
90-290-9898-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ambrose Bierce

Ambrose Gwinnett Bierce (Meigs County, Ohio, 24 juni 1842 - datum van overlijden onzeker, maar mogelijk december 1913 of begin 1914 en waarschijnlijk in Mexico) was een Amerikaans satiricus, schrijver van korte verhalen en criticus, uitgever en journalist. Hij is het meest bekend om zijn satirische woordenboek The Devil's Dictionary en het korte verhaal An Occurrence at Owl Creek Bridge. Zijn sardonische beschrijvingen gaven aanleiding tot zijn bijnaam Bitter Bierce. Zijn werk heeft de tand des tijds doorstaan dankzij zijn heldere stijl en gebrek aan sentimentaliteit.

Jeugd en militaire dienst

Ambrose Bierce was de tiende van dertien kinderen die op wens van zijn vader, Marcus Aurelius Bierce (1799–1876), allemaal een naam hadden die met een 'A' begon. Hoewel hij in Ohio was geboren, bracht hij het merendeel van zijn jeugd door in Kosciusko County, Indiana.

Aan het begin van de Ameri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties