Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dagboek van Zwaluw

Amélie Nothomb (auteur)
+1
Dagboek van Zwaluw
×
Dagboek van Zwaluw Dagboek van Zwaluw

Dagboek van Zwaluw

Op zoek naar intense sensaties na de dramatische breuk met zijn geliefde begint een mannelijke dertiger een loopbaan als huurmoordenaar.
Onderwerp
Liefde
Titel
Dagboek van Zwaluw
Auteur
Amélie Nothomb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Journal d'Hirondelle
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007 | Andere uitgaven
125 p.
ISBN
9789022321508

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ook in deze korte roman toont Nothomb haar scherpzinnige humor en haar voorliefde voor merkwaardige personages en bizarre gebeurtenissen. Een jonge man, gevoelloos geworden na een verbroken relatie, maakt furore als huurmoordenaar. Met plezier en zonder enige wroeging gaat hij te werk, totdat hij het dagboek leest van een van zijn slachtoffers, een 18-jarig meisje, en verliefd wordt. Het betekent zijn ondergang. Met vaart verteld verhaal vol ongewone wendingen, hilarische taferelen en grimmige grappen. De bijzondere manier van denken van de ik-figuur en zijn absurde redeneringen zijn origineel en vermakelijk verwoord. Duidelijke druk.

Over Amélie Nothomb

Amélie Nothomb, schrijversnaam van jonkvrouw Fabienne Claire Nothomb (Etterbeek, 9 juli 1966), is een Franstalig Belgisch schrijfster, die afwisselend in Parijs en Brussel woont en werkt.

Biografie

Doordat haar vader, Patrick Nothomb (1936-2020), diplomaat was, bracht Nothomb haar jeugd achtereenvolgens door in Japan, China, de Verenigde Staten, Laos, Myanmar en Bangladesh. Toen zij op 17-jarige leeftijd in België kwam wonen, voor het beëindigen van de middelbare school en voor haar studie Romaanse filologie aan de Université libre de Bruxelles, voelde ze zich eenzaam en onbegrepen. Om de eenzaamheid te verdrijven, begon ze te schrijven.

Na haar universiteitsdiploma te hebben behaald, keerde Nothomb terug naar Tokio, waar ze tolk Japans wilde worden. Ze ging bij een grote Japanse onderneming werken, wat geen succes werd. De onaangename en bizarre ervaringen die ze in haar baan opdeed, schreef ze van zich af …Lees verder op Wikipedia