Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Frappe-toi le coeur : roman

Amélie Nothomb (auteur)
+1
Frappe-toi le coeur : roman
×
Frappe-toi le coeur : roman Frappe-toi le coeur : roman

Frappe-toi le coeur : roman

Amélie Nothomb (auteur)
Genre:
Een geneeskundestundente die zonder liefde is opgegroeid, leert een docente cardiologie kennen. Wanneer die haar dochter blijkt te verwaarlozen, neemt hun vriendschap een verrassende wending.
Titel
Frappe-toi le coeur : roman
Auteur
Amélie Nothomb
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2017
168 p.
ISBN
9782226399168 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moederliefde is een absolute voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Diane moet die liefde helaas ontberen: zij is bij haar geboorte al zo mooi dat de moeder, Marie, toch ook een heel mooie vrouw, jaloers op haar is. Zij verzorgt haar, maar schenkt haar geen liefde. De volgende twee kinderen ontvangen wel haar volle liefde, zelfs te veel. Diane verdraagt dat niet; ze wordt verder opgevoed door haar grootouders. Als geneeskundestudent heeft ze een voorkeur voor cardiologie. Ze maakt zo kennis met een lector cardiologie, Olivia. Diane helpt Olivia om hoogleraar te worden. Olivia blijkt een verwaarloosde dochter te hebben, voor wie Diane een zwak opvat. Het komt uiteindelijk tot een breuk tussen beide vrouwen, met een verrassende afloop. De roman leest als een modern sprookje. De stijl is vrij rechttoe-rechtaan, met soms een verrassende metafoor. Nathalie Nothomb (1966) is een succesvol schrijfster. Haar romans zijn in veel talen vertaald.

Over Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ΛΦΠ

Amélie Nothomb, schrijversnaam van jonkvrouw Fabienne Claire Nothomb (Etterbeek, 9 juli 1966), is een Franstalig Belgische schrijfster, die afwisselend in Parijs en Brussel woont en werkt.

Biografie

Doordat haar vader, Patrick Nothomb (1936-2020), diplomaat was, bracht Nothomb haar jeugd achtereenvolgens door in Japan, China, de Verenigde staten, Laos, Myanmar en Bangladesh.
Toen zij op 17-jarige leeftijd in België kwam wonen, voor het beëindigen van de middelbare school en voor haar studie Romaanse filologie aan de Université Libre de Bruxelles, voelde ze zich eenzaam en onbegrepen. Om de eenzaamheid te verdrijven, begon ze te schrijven.

Na haar universiteitsdiploma te hebben behaald, keerde Nothomb terug naar Tokio, waar ze tolk Japans wilde worden. Ze ging bij een grote Japanse onderneming werken, wat geen succes werd. De onaangename en bizarre ervaringen die ze in haar baan opdeed, schreef ze van zic…Lees verder op Wikipedia