Dvd
Engels

Ugly Betty. Het complete vierde en laatste seizoen

America Ferrera (acteur)

Ugly Betty. Het complete vierde en laatste seizoen

'Lelijk eendje' Betty Suarez probeert zich staande te houden in de New Yorkse modewereld.
Bevat
Disc 1 Afl. 1-4
Disc 2 Afl. 5-8
Disc 3 Afl. 9-12
Disc 4 Afl. 13-16
Disc 5 Afl. 17-20
Titel
Ugly Betty. Het complete vierde en laatste seizoen
Acteur
America Ferrera
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2010
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 840 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418278335

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse komische serie 'Ugly Betty' is gebaseerd op de Colombiaanse 'telenovela' 'Yo soy Betty, la fea'. Hoofdpersoon Betty (America Ferrera), is begin twintig en de dochter van een illegale Mexicaanse immigrant in New York. Vanwege haar onaantrekkelijke voorkomen – bril, beugel, gebreide vesten – is ze aangenomen door uitgever Bradford Meade als assistent voor zijn zoon Daniel, zodat deze zijn aandacht bij zijn werk kan houden: hoofdredacteur van het prestigieuze fashion-tijdschift 'Mode'. Maar Betty is ook intelligent, hartwerkend en optimistisch en zet alles op alles om zich staande te houden in de modewereld. Deze soap kent veel personages en ingewikkelde verhaallijnen en werd wereldwijd goed ontvangen, ook met prijzen en nominaties, waaronder een Emmy en Golden Globe voor Ferrera. Kim Cauberghs (Cutting Edge, i) schrijft: 'die verfrissende mix van soap, aanstekelijke waanzinnigheid en ontroering maakt de sterkte uit van 'Ugly Betty'. (...) een fantastische en getalenteerde…Lees verder

Over America Ferrera

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Jerry Avenaim

America Georgine Ferrera (Los Angeles, 18 april 1984) is een Amerikaans actrice.

Ferrera's ouders emigreerden naar de Verenigde Staten vanuit Honduras. Ferrera werd geboren in Los Angeles en groeide er ook op. Ze kreeg in haar eerste film, Real Women Have Curves (2002), meteen een hoofdrol. De film betekende ook Ferrera's doorbraak. Na rollen in de films Gotta Kick It Up! (2002), The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) en Lords of Dogtown (2005), kreeg ze in 2006 de hoofdrol in de televisieserie Ugly Betty.

Voor haar rol in Ugly Betty kreeg Ferrera in 2007 een Golden DCGlobe.

Op 21 januari 2017, de dag na de inauguratie van president Donald Trump, sprak zij tijdens de Womens March tegen diens campagne-retoriek de meer dan 100.000 verzamelde demonstranten toe bij Capitol Hill in Washington DC.

Films