Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een onverwachte broederschap

Amin Maalouf (auteur), Hans E. van Riemsdijk (vertaler)
Een perstekenaar die teruggetrokken op een eiland leeft ontkomt niet aan de grotere problemen van de wereld wanneer er plotseling een globale kernoorlog dreigt.
Titel
Een onverwachte broederschap
Auteur
Amin Maalouf
Vertaler
Hans E. van Riemsdijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Nos frères inattendus
Uitgever
Leuven: Davidsfonds uitgeverij, 2022
298 p.
ISBN
9789022338834 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een knap gecomponeerde roman over maatschappij, wetenschap en politiek. Alec, een perstekenaar, vestigt zich op een afgelegen eiland in de Atlantische Oceaan. Met zijn buurvrouw heeft hij weinig contact. Wanneer er plotseling een kernoorlog dreigt en een stroomstoring communicatie met de buitenwereld onmogelijk maakt, zijn de twee op elkaar aangewezen. Op bedreven, geëngageerde toon geschreven. 'Een onverwachte broederschap' zal een brede tot literaire lezersgroep aanspreken. Amin Maalouf (Beiroet, 1949) is een wereldberoemde Frans-Libanese auteur, journalist, librettist en sciencefictionschrijver. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Franco-Arabic Friendship Award, de Premis Internacionals Terenci Moix en de Prix Européen de l'Essai Charles Veillon.

Over Amin Maalouf

Amin Maalouf (Arabisch: أمين معلوف ['amīn maʕlūf]) (Beiroet, 25 februari 1949) is een Frans-Libanees schrijver en voormalig journalist.

Biografie

Afkomst en opleiding

Malouf is geboren in Beiroet, brengt zijn eerste levensjaren door in Egypte en groeide op in Libanon. Zijn vader was een bekend journalist en ook dichter en schilder. Hij stamde uit een in de 19de eeuw tot het protestantse presbyterianisme bekeerde familie. Zijn moeder komt uit een Franstalige maronitische familie met wortels in Istanboel.

Amin gaat naar een Franstalige jezuïetenschool, het Notre-Dame de Jamhour college (zijn drie zussen gingen naar de nonnenschool van Besançon). Hij studeerde sociologie en economie aan de katholieke Université Saint-Joseph en ontmoet aldaar Andrée met wie hij in 1971 trouwde. Hij ging werken als journalist.

Loopbaan in FrankrijkLees verder op Wikipedia