Daisy
Nederlands

Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land

Amira Hass (auteur)
+1
Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land
×
Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land

Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land

Genre:
Journalistiek verslag van het alledaagse leven van de Palestijnen in de Gazastrook.
Titel
Drinkend uit de zee van Gaza : dagen en nachten in een belegerd land
Auteur
Amira Hass
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
19:54
Oorspr. uitgever
De Balie
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a360695
Plaatsingssuggestie
Israël 945.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bekende journaliste van het Israëlische dagblad Ha'aretz schreef deze inside story van wat zich in de Gazastrook dag en nacht afspeelt. 'Loop naar Gaza' betekent in het Hebreeuws zoiets als 'loop naar de hel'. Die hel beschrijft zij in detail op een schokkende wijze. Hoe het leven van afzonderlijke personen en families eruit ziet, hoe de Israëlische bezetter zich opstelt alsook de autoritaire wijze waarop het Palestijns gezag zich gedraagt. Ze schrijft over vernederingen, over religieus fanatisme (zoals geschreven in de Koran).... In het woord vooraf wordt eerst een overzicht geboden van het volledige gefrustreerde, zogenoemde vredesproces ('de mythe'). Een ontstellend 'goed' boek.

Over Amira Hass

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Novecentino

Amira Hass (Jeruzalem, 28 juni 1956) is een Israëlisch journaliste en schrijfster.

Leven

Hass is een dochter van Joodse ouders afkomstig uit Roemenië (haar vader) en het voormalige Joegoslavië (haar moeder). Ze studeerde geschiedenis in Jeruzalem en Tel Aviv en werkte vervolgens als lerares. Sinds 1989 is ze correspondent voor het Israëlische dagblad Haaretz. Sinds 1997 werkt en woont ze in Ramallah.

Ze beschrijft de dagelijkse politiek van de Palestijnen kritisch en zet zich in voor zowel door het Israëlische leger als Palestijnse politici geschonden mensenrechten. De Israëlische politiek duidt ze als apartheidspolitiek, omdat volgens haar alleen joden van privileges zouden genieten. Haar houding tot het conflict beschrijft ze als: "Ik schrijf niet voor de Palestijnen, maar tegen de bezetting."

Op 12 mei 2009 werd ze door de Israëlische politie opgepakt toen ze de grens naar Israël wilde oversteken, op grond va…Lees verder op Wikipedia