Na het overlijden van hun vader komen twee broers te weten dat ze geadopteerd zijn. Ze gaan op zoek naar hun echte vader en komen zeer excentrieke familieleden tegen.
Titel
Men & chicken / regie en scenario Anders Thomas Jensen
Regisseur
Anders Thomas Jensen
Componist
Frans Bak Jeppe Kaas
Acteur
Mads Mikkelsen David Dencik Nikolaj Lie Kaas Søren Malling Nicolas Bro
Taal
Deens
Parallelle titel
Men and chicken
Uitgever
Imagine, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
104 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037940511
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komische Deense speelfilm uit 2015 van schrijver/regisseur Anders Thomas Jensen (Love is all you need; In a better world). De broers Elias (Mads Mikkelsen) en Gabriel (David Dencik) krijgen bij hun vaders dood te horen dat ze geadopteerd zijn. Op zoek naar hun biologische ouders ontdekken ze nog drie halfbroers, drie zonderlingen. Maaike Tol (Filmvandaag.nl, 4-05-’16) geeft 4 sterren: ‘Hoewel de film bij vlagen hilarische slapstick bevat, heeft het absoluut ook serieuze momenten waarin met name Mikkelsen ontwapenend kwetsbaar is. Want ondanks de absurditeit die regelmatig de boventoon voert, is het volstrekt duidelijk dat Men & Chicken bovenal het familierelaas omschrijft van vijf broers en hun pogingen tot gezinsgeluk.’ Alfred Bos (Indebioscoop.com, 3-05-’16) geeft ook 4 sterren: ‘Tijdens de vertoning van Men & Chicken op het recente Imagine Filmfestival golfden de lachsalvo’s door de zaal en de film werd door de kijkers hoog gewaardeerd. De zwarte komedie rond vijf halfbroers, de ee…Lees verder

Over Anders Thomas Jensen

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Anders Thomas Jensen (Frederiksværk, 6 april 1972) is een Deens filmregisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Jensen won in 1998 een Oscar voor zijn korte film Valgaften. In de jaren voordien werd hij eveneens genomineerd voor de films Ernst & lyset (1996) en Wolfgang (1997). De film Efter brylluppet, waarvoor hij samen met regisseur Susanne Bier het scenario schreef, werd in 2007 genomineerd voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. In 2011 won Bier de Oscar voor beste anderstalige film met Hævnen. Ook voor die film had Jensen het scenario geschreven.

Jensen is getrouwd met de Deense actrice Line Kruse, die meespeelt in verschillende van zijn films.

Filmografie

Regisseur

Suggesties