Strip
Nederlands

De brokkenmakers : integraal. 3

André-Paul Duchateau (scenarist), Christian Denayer (illustrator)
Al en Brock zijn door hun oversten ‘vriendelijk verzocht’ om hun zinnen te verzetten in Florida. De Brokkenmakers zetten koers naar de Sunshine State! Met een rotvaart scheuren ze over het asfalt en geven ze de alligators uit de zompige moerassen het nakijken. Overal waar motoren ronken, voelen de twee inspecteurs zich in hun sas.
Bevat
De alligatorpoel
Florida connection
Trein naar de hel
Titel
De brokkenmakers : integraal. 3
Scenarist
André-Paul Duchateau
Illustrator
Christian Denayer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les casseurs 3
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2018
156 p. : ill.
ISBN
9789055819874 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave in één band van drie albums van de stripreeks 'De brokkenmakers’, verschenen oorspronkelijk eind jaren zeventig-begin jaren tachtig. Dit is het derde deel van een integrale uitgave voorafgegaan door een toelichting in een aantal pagina’s met illustraties over scenario’s en uitwerking door de auteurs. Hoofdpersonen zijn twee detectives die zich verplaatsen in grote auto’s en niet alleen daarmee voor veel brokken zorgen. De realistisch getekende verhalen leiden steeds naar hetzelfde: of het nu om een ontvoering, drugshandel of een nieuw model trein gaat: hoogtepunten zijn de (filmische) weergave van achtervolgingen en spannende gevechten. Inspiratie werd gehaald uit tv-series uit die jaren. Het zijn aardige plots, met de gebruikelijke complicaties en visueel spectaculaire ontknopingen.

Over André-Paul Duchateau

André-Paul Duchâteau (Doornik, 8 mei 1925 – Ukkel, 26 augustus 2020) was een Belgisch scenarioschrijver voor strips.

Biografie

Duchâteaus vader was een officier in de Belgische luchtmacht. Hij publiceerde op zijn vijftiende zijn eerste werk, enkele korte verhalen voor het tijdschrift Mon Copain. Ook in 1940 volgde een reeks detectiveverhalen in het tweemaandelijks literair tijdschrift Le Jury, waarover schrijver Stanislas-André Steeman de leiding had. Zijn eerste roman, Meurtre pour Meurtre (Moord om moord), speelt zich af op zijn school. Dankzij Steeman gingen voor Duchâteau meer deuren open zodat hij nog meer kon publiceren, waaronder in het Engels. Duchâteau eerde Steeman achteraf door voorwoorden te schrijven in herdrukken van diens romans en door zijn werk te bewerken in andere media, namelijk voor theater en tv, maar ook in strips: in de jaren 80 schreef hij M. Wens voor tekenaars Xavier …Lees verder op Wikipedia

Suggesties