Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het ronden van de boei

Andrea Camilleri (auteur)
+1
Het ronden van de boei
×
Het ronden van de boei Het ronden van de boei

Het ronden van de boei

In de reeks:
Genre:
Commissaris Montalbano van de Siciliaanse politie raakt door de komst van een schip met illegale immigranten betrokken bij mensensmokkel.
Titel
Het ronden van de boei
Auteur
Andrea Camilleri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il giro di boa
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2004
280 p.
ISBN
90-76270-25-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Commissaris Montalbano van de politie op Sicilië heeft besloten ontslag te nemen, maar om allerlei redenen komt daar steeds iets tussen. Dit keer de aankomst van een schip met illegale immigranten, waaronder een jongetje dat probeert te vluchten. Montalbano vangt het kind op en brengt het tegen zijn wil terug naar zijn moeder. Later wordt het kind doodgereden teruggevonden. Speurwerk wijst uit dat er verband bestaat tussen de mensensmokkel en de vondst van een lijk door Montalbano korte tijd daarvoor. Er blijken zich daar aan de kust dingen af te spelen die ook een geharde politieman koude rillingen bezorgen. De schrijver is een meester in het neerzetten van schitterende types en het scheppen van een typisch Siciliaanse sfeer, waarin komische details een grote rol spelen. Daaromheen heeft hij een spannend verhaal geweven dat op ware feiten is gebaseerd en dat de nietsvermoedende lezer kan schokken. Montalbano wordt met Maigret vergeleken, maar deze vergelijking gaat mank vanwege de or…Lees verder

Over Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Foto van/door [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Calogero Camilleri (Porto Empedocle, 6 september 1925 – Rome, 17 juli 2019) was een Italiaans schrijver. Zijn detectiveromans over inspecteur Montalbano zijn in meerdere talen vertaald en vormen de basis van een televisieserie.

Levensloop

In 1944 begon Camilleri met een studie literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Ook werd hij lid van de Italiaanse Communistische Partij. Van 1948 tot 1950 studeerde Camilleri toneel- en filmregie aan de Accademia Nazionale d'Arte Drammatica 'Silvio d'Amico' en begon te werken als scenarioschrijver. Hij regisseerde toneelstukken van Luigi Pirandello en Samuel Beckett.

In 1957 trouwde hij met Rosetta Dello Siesto, met wie hij drie kinderen kreeg. Bij de RAI werkte Camilleri aan diverse producties, zoals Inspecteur Maigret. In 1977 keerde hij terug naar de Accademia 'Silvio d'Amic…Lees verder op Wikipedia

Suggesties