Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een succesvolle schrijver de politie inschakelt omdat zijn vrouw verdwenen is, komt commissaris Maurizi er al snel achter dat zij vrijwillig is vertrokken.
Onderwerp
Verdwijningen
Titel
Noli me tangere
Auteur
Andrea Camilleri
Vertaler
Els Van der Pluijm
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Noli me tangere
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2016
157 p.
ISBN
9789076270913 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Noli me tangere is geen thriller’, staat op de achterflap van het boek. Hoewel er geen sprake is van een misdrijf, levert het politieonderzoek naar de verdwijning van de echtgenote van een succesvolle schrijver toch een misdaadachtig verhaal op. Maar dat is slechts de oppervlakte. Commissaris Maurizi, belast met het onderzoek, ontdekt al snel dat Laura Garaudo vrijwillig is vertrokken. De vrouw laat subtiele sporen en aanwijzingen achter op haar tocht door Italië, maar de reden van haar vertrek blijft tot op het allerlaatste moment onduidelijk. Met een mozaïek van sterke dialogen, brieven, nieuwsberichten en e-mails legt Maurizi het complexe karakter van Laura bloot en ontrafelt daarmee het mysterie. De Italiaanse schrijver (1925), beroemd door zijn serie Montalbano-detectives, heeft met deze collageachtige vorm, waarin de hoofdpersoon afwezig is, een van zijn beste romans geschreven. Een heerlijk boek waarin de psychologische diepgang vernuftig sluimert onder de oppervlakte van een …Lees verder

Over Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Foto van/door [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Calogero Camilleri (Porto Empedocle, 6 september 1925 – Rome, 17 juli 2019) was een Italiaans schrijver. Zijn detectiveromans over inspecteur Montalbano zijn in meerdere talen vertaald en vormen de basis van een televisieserie.

Levensloop

In 1944 begon Camilleri met een studie literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Ook werd hij lid van de Italiaanse Communistische Partij. Van 1948 tot 1950 studeerde Camilleri toneel- en filmregie aan de Accademia Nazionale d'Arte Drammatica 'Silvio d'Amico' en begon te werken als scenarioschrijver. Hij regisseerde toneelstukken van Luigi Pirandello en Samuel Beckett.

In 1957 trouwde hij met Rosetta Dello Siesto, met wie hij drie kinderen kreeg. Bij de RAI werkte Camilleri aan diverse producties, zoals Inspecteur Maigret. In 1977 keerde hij terug naar de Accademia 'Silvio d'Amic…Lees verder op Wikipedia

Suggesties