Boek
Nederlands

Biggetje Bor

Andrea Kruis (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Floor wilde een poes of hond als huisdier, maar krijgt een biggetje: Bor! Bor blijkt een lief en slim huisdier en kan alles wat andere dieren kunnen, en zelfs meer. Met gekleurde illustraties. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Huisdieren, Varkens
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Biggetje Bor
Auteur
Andrea Kruis
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
45 p. : ill.
ISBN
9789020677393 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Biggetje Bor’ is een vrolijk verhaal over het meisje Floor, dat voor haar verjaardag een biggetje cadeau krijgt. Ze hoopte eerst op een poes of hond, maar Bor de big blijkt een lief en slim huisdier. Hij leert alle trucs en kan zich net als een poes of hond gedragen… maar uiteindelijk blijft hij toch een big! In vriendelijke stijl geschreven, met lieflijke gekleurde illustraties. Andrea Kruis (Rotterdam, 1962) is schrijver, stripauteur, tekenaar en illustrator. Ze schreef meerdere boeken. AVI-M4. 'Biggetje Bor’ is geschikt voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Andrea Kruis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kluitman

Andrea Kruis (Rotterdam, 22 oktober 1962) is een Nederlandse striptekenaar, illustrator en schrijfster. Ze is een dochter van striptekenaar Jan Kruis en stond model voor Catootje Tromp, een van de kinderen uit het gezin in Jan, Jans en de kinderen.

Levensloop

Ze volgde de opleiding illustratie en beeldhouwen aan Academie Minerva in Groningen. Andrea illustreerde diverse kinderboeken. Vanaf 1991 tekent en schrijft ze strips in weekbladen. In 1998 kwam haar eerste boek uit.

Strips

  • Vijftien en een ½ in Margriet
  • Sammie & Muis in Tina
  • Keetje en Waf-Waf in Bobo
  • Grietje in een Groningse krant
  • Snuitje in LEGO-boekjes

Boekomslagen/illustraties