Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Messias-mysterie

Andreas Eschbach (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
Bij opgravingen in Israe͏̈l, die teruggaan tot het begin van onze jaartelling, wordt de handleiding van een videorecorder gevonden die over drie jaar pas op de markt zal komen.
Titel
Het Messias-mysterie
Auteur
Andreas Eschbach
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Jesus-Video
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2014 | Andere uitgaves
475 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Het Armageddon-complot
ISBN
9789045205588 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij archeologische opgravingen in Israël doet vrijwilliger Stephen Foxx, een 22 jaar oude miljonair, een ongelooflijke ontdekking. In een meer dan tweeduizend jaar oud graf vindt hij naast het lijk een oud linnen zakje met daarin de Amerikaanse gebruiksaanwijzing voor een nog niet in omloop zijnde Sony videocamera. Een test wijst uit dat het papier daadwerkelijk tweeduizend jaar oud is. Foxx ziet maar één mogelijke verklaring: iemand moet terug in de tijd zijn gereisd om video-opnames te maken, waarschijnlijk van Jezus. Er volgt een verwoede jacht op deze 'Jezus video' waarbij behalve Foxx onder meer een mediamagnaat (die er een mooi mediaspektakel in ziet), een Duitse sf-schrijver, het Vaticaan, een paar Franciscaner monniken, een aantrekkelijke Israëlische archeologe, en diverse geheime diensten, allemaal met hun eigen motieven en geloofsovertuiging, een rol spelen. Een spannende, snelle, lekker weglezende sciencefiction tijdreisthriller met een origineel plot, een kleurrijke cast, …Lees verder

Over Andreas Eschbach

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Andreas Eschbach (Ulm, 15 september 1959) is een Duits auteur. Zijn begin-oeuvre lag hoofdzakelijk in het sciencefictiongenre. Zijn nieuwere werk "Der Nobelpreis" volgt dit genre niet meer.

Eschbach studeerde lucht- en ruimtevaartkunde in Stuttgart, maar maakte zijn studies niet af. Hij werkte als softwareontwikkelaar en zelfstandig ondernemer, tot op het ogenblik dat zijn succes als schrijver hem toeliet, hiervan zijn hoofdberoep te maken.

Samen met zijn tweede echtgenote Marianne, leeft hij in Bretagne (Frankrijk). Zijn zoon uit zijn eerste huwelijk woont in bij zijn moeder in Stuttgart.

Bibliografie

  • De erfenis van Fontanelli 2005 (Eine Billion Dollar, 2001)
  • Het Messias-mysterie 2005 (Das Jesusvideo, 2002)
  • Het fatale zwijgen 2004 (Der Letzte Seiner Art, 2003)
  • De Nobelprijs (thriller) 2006 (Der Nobelpreis, 2005)
  • De Rijkdom van Saoud 2007…Lees verder op Wikipedia