Titel
Runaway train / dir. by Andrei Konchalovsky ; screenplay by Djordje Milicevic ... [e.a.] ; based on a screenplay by Akira Kurosawa
Regisseur
Andrei Konchalovsky
Naar het werk van
Akira Kurosawa
Scenarist
Djordje Milicevic
Componist
Trevor Jones
Acteur
Jon Voight Eric Roberts 1956- Rebecca De Mornay
Taal
Engels
Uitgever
MGM DVD, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1985
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits en Spaans Ondertiteling : Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Zweeds, Fins, Noors, Deens, Portugees, Pools, Grieks, Tsjechisch
EAN
8712626015734 8717438131047

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Andrei Konchalovsky

Andrej Sergejevitsj Michalkov-Kontsjalovski (Russisch: Андре́й Серге́евич Михалко́в-Кончало́вский) (Moskou, 20 augustus 1937) is een Russisch filmregisseur en scenarioschrijver.

Hij werd geboren in Moskou als Andrej Michalkov, maar veranderde zijn voornaam in Andron. Hij nam de achternaam van zijn grootvader, de kunstschilder Pjotr Kontsjalovski, als pseudoniem. Valentin Serov was zijn overgrootvader. Hij is de broer van filmregisseur Nikita Michalkov.

In de jaren tachtig-negentig ging hij in de Verenigde Staten werken. Voor de tweedelige fantasytelevisieserie The Odyssey uit 1997 kreeg hij datzelfde jaar een Emmy Award.

Hij heeft eveneens meerdere documentaires, scenario's (onder meer voor het historisch drama Andrej Roebljov, samen met regisseur Andrej Tarkovski) en theater- en operaproducties op zijn naam staan.

Filmografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek