Dvd
Engels
Stanley komt onschuldig terecht in een strafkamp voor criminele jongens die elke dag een groot gat moeten graven. Hij ontdekt dat dit zware werk iets te maken heeft met de avonturen van zijn overgrootvader. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Holes
Regisseur
Andrew Davis 1946-
Naar het werk van
Louis Sachar
Componist
Joel McNeely 1959-
Acteur
Sigourney Weaver Jon Voight Patricia Arquette Shia Leboeuf
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Walt Disney productie
EAN
8713045224851

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse familiefilm uit 2003 van regisseur Andrew Davis (The fugitive, Under siege) gebaseerd op het bekende boek van Louis Sachar dat met verschillende prijzen werd beloond, waaronder de Zilveren zoen in 1999. Behalve getalenteerde jonge spelers zoals Shia LeBeouf en Khleo Thomas zijn er ook rollen voor Jon Voight, Sigourney Weaver en Patricia Arquette. Stanley komt onschuldig terecht in een strafkamp voor criminele jongens die iedere dag een groot en diep gat moeten graven. Langzamerhand ontdekt hij dat dit werk iets heeft te maken met de avonturen van zijn overgrootvader. Roger Ebert (Chicago sun 18-4-'03) vindt de film origineel en intrigerend. Mick LaSalle (San Francisco Chronicle 18-4-2003) noemt het een doordacht, superieur werkje en een onderhoudende film waar jongeren van kunnen genieten. Een van de weinige kinderfilms waar kinderen en ouders over kunnen praten en kleine schatten onder de oppervlakte zullen vinden. De film ontving diverse nominaties voor o.a. Beste Famili…Lees verder

Over Andrew Davis

Andrew Frank Davis CBE (Ashridge (Hertfordshire), 2 februari 1944) is een Brits dirigent.

Davis studeerde aan het Royal College of Music, aan King's College, Cambridge en in Rome bij Franco Ferrara.

Zijn eerste belangrijke post als dirigent was die van het BBC Scottish Symphony Orchestra vanaf 1970. In 1975 werd hij de eerste dirigent van het Toronto Symphony Orchestra. Hij bleef Laureaat Dirigent toen hij die functie in 1988 neerlegde.

In 1988 werd hij eerste dirigent van het Glyndebourne, waar hij zijn latere echtgenote Gianna Rolandi ontmoette. Davis keerde terug in 1989 naar de BBC waar hij eerste dirigent werd van het BBC Symphony Orchestra tot 2000.

Koningin Elizabeth II benoemde Davis in mei 1992 tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk, en in januari 1999 benoemde zij hem tot ridder.

In 2000 werd Davis eerste dirigent van de Lyric Opera of Chicago. In 2005 werd hij voor een periode van drie jaar muzikaal adviseur van het Pittsb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties