Blu-ray
Engels

Finding Nemo

Andrew Stanton (regisseur), Lee Unkrich (regisseur), Albert Brooks (uitvoerder)
De clownsvis Marlin gaat op zoek naar zijn zoontje Nemo die gevangen is door een visser. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Finding Nemo
Regisseur
Andrew Stanton Lee Unkrich
Uitvoerder
Albert Brooks  (stem) Ellen DeGeneres  (stem) Alexander Gould  (stem) Willem Dafoe  (stem) Brad Garrett  (stem)
Componist
Thomas Newman 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2013
1 blu-ray
Oorspr. opname
2003
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engles voor slechthorenden
EAN
8717418152581

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2003 van de regisseurs Andrew Stanton en Lee Unkrich. Het verhaal speelt zich af in de kleurrijke onderwaterwereld van de Stille Oceaan. Het clownsvisje Nemo wordt op zijn eerste dag naar school gevangen door een duiker. Zijn vader Marlin onderneemt een wanhopige zoektocht naar zijn zoontje waarbij hij begeleid wordt door de vergeetachtige vis Dory. David Sneek (Volkskrant 27-11'03) noemt het '(...) een geslaagde familiefilm; fantasievol en uitbundig genoeg voor jonge kinderen, en met de humor en filmverwijzingen - horrorklassiekers als The shining en Psycho komen langs - om bij volwassenen een succes te zijn.' De film was destijds een enorm succes in de bioscoop en won vele prijzen waaronder de Oscar voor Beste animatiefilm en de Blimp Award op de Kids' choice awards voor Favoriete film en Favoriete stem (Ellen DeGeneres). Bevat de 2D-versie en verschillende extra's waaronder de film 'Knick Knack', alternatieve openingsscène en achtergrondinformat…Lees verder

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia