Finding Nemo

Andrew Stanton (regisseur), Lee Unkrich (regisseur), Albert Brooks (uitvoerder)
De clownsvis Marlo gaat op zoek naar zijn zoontje Nemo die gevangen is door een visser
Titel
Finding Nemo
Regisseur
Andrew Stanton Lee Unkrich
Uitvoerder
Albert Brooks  (stem) Ellen DeGeneres  (stem) Alexander Gould  (stem) Willem Dafoe  (stem) Brad Garrett  (stem)
Componist
Thomas Newman 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2013 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418394578

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Finding Nemo heeft in Amerika The lion king verdrongen als best bezochte animatiefilm aller tijden. De volledig in computeranimatie gemaakte film van de regisseurs Andrew Stanton en Lee Unkrich speelt zich af in de wonderbaarlijke onderwaterwereld van de Stille Oceaan waar de clownsvis Marlo een wanhopige zoektocht onderneemt naar zijn zoontje Nemo. David Sneek (Volkskrant 27-11'03) noemt het '(...) een geslaagde familiefilm; fantasievol en uitbundig genoeg voor jonge kinderen, en met de humor en filmverwijzingen - horrorklassiekers als The shining en Psycho komen langs - om bij volwassenen een succes te zijn.' De twee dvd's bevatten vele interessante extra's. Leuk voor jong en oud. Mag u niet missen!

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia