Oud-militair John Carter belandt op de planeet Mars waar hij betrokken raakt bij de oorlog tussen Heliumites en het Zodanga-volk. Samen met de mooie prinses Dejah trekt hij ten strijde.
Titel
John Carter
Regisseur
Andrew Stanton
Naar het werk van
Edgar Rice Burroughs
Componist
Michael Giacchino
Acteur
Taylor Kitsch Lynn Collins Samantha Morton
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Naar A princess of Mars van Edgar Rice Burroughs
EAN
8717418355210

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney avonturen-sciencefictionfilm in 3D van regisseur Andrew Stanton (bekend van animatiefilms zoals Finding Nemo en Wall-E). In de hoofdrollen spelen Taylor Kitsch, Lynn Collins en Willem Dafoe. De oud-militair John Carter belandt kort na de Amerikaanse burgeroorlog plotseling op de planeet Mars waar hij betrokken raakt bij de oorlog tussen de Heliumites en het Zodanga-volk. Samen met de mooie prinses Dejah trekt hij ten strijde. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke boek ‘John Carter of Mars’ van Edgar Rice Burroughs dat al als inspiratiebron diende voor verschillende andere avonturenfilms zoals Star Wars en Avatar. Dit maakt dat verschillende recensenten de film bestempelen als cliché. Luuk Imhann (Cinemagazine, i): 'Dat de CGI er heel mooi uit zou zien stond dus van tevoren al vast, maar het verhaal, zo’n groot euvel bij sciencefictionfilms, rammelt aan alle kanten. (...) In zijn avontuurlijk en actierijk karakter slaagt de film wel. ‘John Carter’ is een ontzettend vermakeli…Lees verder

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties