Strip
Nederlands

Op zoek naar Nemo

Andrew Stanton (naar het werk van)
+1
Op zoek naar Nemo
×
Op zoek naar Nemo Op zoek naar Nemo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Ballonstrip. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Op zoek naar Nemo / Walt Disney en Pixar ; naar het verhaal van Andrew Stanton
Naar het werk van
Andrew Stanton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Finding Nemo
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-5855-204-7 (paperback) 9789058552044 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stripverhaal gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Walt Disney Pictures in samenwerking met Pixar Animation Studios. De film, door Kijkwijzer gekeurd voor alle leeftijden, ging eind november 2003 in de Nederlandse bioscopen in première. Het verhaal gaat over vader Marlin en zoon Nemo, twee clownvissen. Ze wonen in de oceaan bij Australië, aan de rand van het Grote Barrière Rif. Nemo wordt op zijn eerste schooldag gevangen genomen door een duiker en meegenomen naar Sydney. Hij komt in een aquarium terecht dat zich bevindt in de behandelkamer van een tandarts. Samen met de andere aquariumbewoners probeert hij te ontsnappen. Marlin intussen is een zoektocht naar Nemo begonnen samen met Dory, een vis zonder korte termijn geheugen maar met een onverbeterlijk optimisme. Ze worden geholpen door verschillende zeebewoners, zoals de coole zeeschildpad Crush. Dit stripalbum is vooral leuk voor wie de film heeft gezien. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia