Blu-ray
Engels

Wall.E

Andrew Stanton (regisseur), Thomas Newman (componist)
Robot WALL-E, die al eeuwen de rommel opruimt op de verlaten aarde, ontmoet verkennerrobot EVE
Onderwerp
Robots
Titel
Wall.E
Regisseur
Andrew Stanton
Componist
Thomas Newman 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2008 | Andere uitgaves
1 blu-ray + 1 bonus blu-ray
Oorspr. opname
2008
Speelduur
98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418199456

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur Andrew Stanton van de Pixar Studios was eerder verantwoordelijk voor onder andere de animatiefilms Cars, Toy story, Finding Nemo en A bug's life. 'WALL-E' begint op de planeet aarde, die zeven eeuwen geleden door de mensen verlaten is vanwege de ernstige vervuiling. Het opruimrobotje WALL-E is al die tijd al bezig de rommel netjes op te stapelen, met als enige gezelschap een kakkerlak. Dan arriveert per ruimteschip de moderne robot EVE, die moet onderzoeken of er al weer leven mogelijk is op aarde. WALL-E volgt haar naar het ruimtestation waar de overgebleven mensen een passief leven leiden, overgeleverd aan computers en robots. De recensenten prijzen vooral de eerste helft van de film: prachtige beelden van een desolaat landschap, een vertederend eenzaam robotje dat doet denken aan E.T., een robotromance. Bor Beekman (Volkskrant 31-7-'08) schrijft dat de film zich gaandeweg meer langs het beproefde Pixar-pad ontwikkelt, 'Maar hoofdfiguur Wall-E blijft ontroeren: een robotje…Lees verder

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia