Boek
Nederlands

De kinderen van Hiram : vrijmetselaars en vrijmetselarij

De kinderen van Hiram : vrijmetselaars en vrijmetselarij

Onderwerp
Vrijmetselarij
Titel
De kinderen van Hiram : vrijmetselaars en vrijmetselarij
Auteur
Andries Van den Abeele
Taal
Nederlands
Editie
Volledig herz. en vermeerde dr.
Uitgever
Roeselare: Roularta, 2011 | Andere uitgaves
405 p. : ill.
ISBN
9789086792665 (paperback)
Plaatsingssuggestie
287 (SISO) Esoterie ; Vrijmetselarij (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek verscheen voor het eerst in 1991. Het stond wekenlang aan de top van de bestellerlijsten. In ’92 werd de uitgave in het Frans vertaald. Andries Van den Abeele heeft na 20 jaar de uitgave volledig herzien en uitgebreid. Het boek telt 405 pagina’s, 14 zwartwitillustraties en heeft drie grote delen. Elk deel is verder onderverdeeld in 4 of meer hoofdstukken. Nadien volgen nog een nawoord, een literatuurlijst van 3 pagina’s en een uitgebreid personenregister van 13 bladzijden. Als laatste onderdeel is er nog een overzicht van 39 andere publicaties van dezelfde auteur opgenomen. In het eerste deel wordt zowel het ontstaan als de evolutie van de vrijmetselarij in Engeland en Frankrijk belicht. In tegenstelling tot andere publicaties verdedigt de auteur met vele argumenten vier belangrijke stellingen. Ten eerste zijn de oudste en openbaar verschenen bewijzen van het bestaan van de vrijmetselarij in Engeland, in kranten, pas uit 1722 en 1723. Het boekje met de statuten, geschreven do…Lees verder

Over Andries Van den Abeele

Andries Maurice Jean Marie Van den Abeele (Brugge, 12 april 1935) is een Belgisch voormalig industrieel en politicus voor de CVP en vervolgens de VLD. Thans is hij monumentenzorger en historicus.

Levensloop

Van den Abeele volgde zijn lagere en middelbare studies aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, het Sint-Jozefscollege in Aalst en het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Daarna behaalde hij zijn kandidaatsdiploma in de wijsbegeerte en letteren aan de Universitaire faculteiten Notre-Dame de la Paix van Namen.

Hij was van 1960 tot 1997 bestuurder Van den Abeele N.V. Hij huwde in 1966 met Mireille Morel. Ze hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen. Van den Abeele stichtte met enkele vrienden in 1965 de vereniging Marcus Gerards voor het behoud en de renovatie van het bouwkundig erfgoed in Brugge. Van deze vereniging was hij vele jaren secretaris en thans voorzitter.

HIj was oorspronkelijk lid van de Vlaamse…Lees verder op Wikipedia