Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Ondanks de woeste oorlog die door de koninkrijken van het noorden raast, blijft Geralt blijft vastbesloten om troonopvolgster Ciri te vinden.
Titel
De vuurdoop
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Theo Veenhof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Chrzest ognia
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015 | Andere uitgaves
378 p.
Aantekening
Op omslag en titelpagina : De hekser
ISBN
9789024568185 (paperback) 9789024590636 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geralt is herstellende van de verwondingen die hij opliep tijdens de coup van Thanedd. Zowel Ciri als Yennefer zijn spoorloos verdwenen en Geralt is vastbesloten om Ciri zo snel mogelijk te vinden. Een woeste oorlog raast echter door de koninkrijken van het noorden en maakt het er niet gemakkelijker op voor het bonte gezelschap waar de hekser mee reist: boogschutster Milva, troubadour Ranonkel, de dwerg Zoltan Chivay, de oude vampier Regis en de Nilfgaarder Cahir. Ondertussen wordt er een geheime loge van tovenaressen opgericht die ook op zoek is naar Ciri, vanwege haar bijzondere DNA. Ciri zelf leeft inmiddels als rover van de Rattenbende en noemt zich Falka. Derde deel in de serie 'The witcher'*. De achtergrond en karakters van de personages worden steeds meer ontrafeld, wat zeer nieuwsgierig maakt naar de volgende delen van deze serie. Normale druk.

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia

Suggesties