Dvd
Engels
In Havana in 1958 raakt een rijke familie steeds verder betrokken bij de revolutie van Fidel Castro en Che Guevara.
Titel
The lost city
Regisseur
Andy Garcia
Acteur
Dustin Hoffman Bill Murray Inés Sastre
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 143 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045212209

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 2005 van en met Andy Garcia, verder spelen mee Bill Murray en Dustin Hoffman. Havana is in 1958 een bruisende stad voor de rijken. Ondergronds verenigen de tegenstanders van dictator Batista zich. De welgestelde familie Fellove, eigenaars van de mooiste nachtclub van de stad, voelen zich steeds meer aangetrokken tot de revolutionaire gedachten van Fidel Castro en Che Guevara. Diana Tjin-A Cheong ( Movie2 movie.i) geeft 3 (van 5) sterren: 'Andy Garcia is als klein kind met zijn ouders van Cuba naar de Verenigde Staten gevlucht voor het regime van Castro. Uit de hele film spreekt een diepe liefde voor zijn geboorteland, maar ‘The Lost City’ sleept je niet onverbiddelijk mee. Dit ondanks bloedstollende scènes waarbij duidelijk wordt hoe gemakkelijk het geweld van politieke onlusten doordringt in het dagelijkse leven van de bevolking en de werkelijk oogstrelende beelden. De kleding, de Amerikaanse sleeën en de interieurs met Jugendstil elementen zijn een lust voo…Lees verder

Over Andy Garcia

Andrés Arturo Garcia (Havana, 12 april 1956) is een Cubaans-Amerikaans acteur. Hij werd in 1991 genomineerd voor onder meer een Academy Award en een Golden Globe voor zijn bijrol in The Godfather: Part III.

García was vijf jaar toen de anti-Castro troepen binnenvielen in Cuba. De inval mislukte maar de familie García verhuisde naar Miami, Florida. Daar probeerden ze op allerlei manieren werk te vinden om zo te overleven. Uiteindelijk startten ze een succesvolle parfumerie. García ging naar de Miami Beach Senior High School, waar hij lid was van het basketbalteam. Wegens een ziekte koos hij ervoor om te gaan acteren.

García begon met acteren aan de Florida International University maar ging al snel naar Hollywood. Hij speelde kleine rollen en uiteindelijk ging hij in een warenhuis werken omdat hij geen filmjob vond. Toen kreeg hij echter een enorme kans: hij mocht meespelen in de eerste aflevering van de serie Hill Street Blues.

Lees verder op Wikipedia