Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Edward Van de Vendel (vertaler), Christel Hoevelinck (verteller)
+1
De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Vertaler
Edward Van de Vendel
Verteller
Christel Hoevelinck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 104-storey treehouse
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
2:18
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het achtste deel* over een nog steeds met dertien verdiepingen uitdijende boomhut, nu met 104 verdiepingen. Ook nu weer zijn Andy en Terry de bewoners en de makers van het verhaal. De dertien nieuwe verdiepingen bevatten een eindeloze trap, een machtig fort en een verdieping waar alles helemaal in de knoop is geraakt. Andy en Terry zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien hebben ze wel iets aan de tandenfee, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepe gedachten? Ook in dit deel zijn er meer tekeningen dan tekst, wat het humoristische boek erg aantrekkelijk maakt voor tegenstribbelende lezers (die opeens heel snel een boek uit zullen lezen). Vanaf ca. 9 jaar.

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website

Suggesties