Boek
Nederlands

Het tweede waanzinnige moppenboek

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator)
+1
Het tweede waanzinnige moppenboek
×
Het tweede waanzinnige moppenboek Het tweede waanzinnige moppenboek

Het tweede waanzinnige moppenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. Ze vertellen moppen en geven je raadsels op over piraten, uitvindingen, slakken en nog veel meer. Met antwoorden en stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Moppen
Titel
Het tweede waanzinnige moppenboek
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The treehouse joke book 2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021 | Andere uitgaven
213 p. : ill.
ISBN
9789401479431 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Nederlands 846 (SISO) Moppen - Raadsels (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een regenachtige dag verveeld of in een minder goede bui? Dan is er ‘Het tweede waanzinnige moppenboek’ van Andy Griffiths, bekend van o.a.‘De waanzinnige boomhut’-boeken, om je op te vrolijken. Het boek is een combinatie van raadsels en moppen. Bij de raadsels zijn de vragen, met de letter V aangeduid, dikgedrukt. De antwoorden met de letter A staan in een dunner lettertype. Opzet is identiek aan dat van zijn voorganger ‘Het waanzinnige moppenboek’* (2020). De raadsels/moppen zijn ingedeeld in achttien categorieën, zoals piraten, robots, filmgekte en sprookjeslol. Soms is de categorie niet gelijk helder. Bijvoorbeeld in ‘Het huis van Jill’. Dat zijn de lievelingsmoppen van Jill over dieren. Een tweetal willekeurige voorbeelden: ‘Wat is het lievelingseten van een robot?’ Antwoord: ‘Microchips’ en de vraag van een kind aan papa van wie ze het verstand heeft gekregen bij de geboorte, antwoordt papa: ‘ Van je moeder, want ik heb mijn verstand nog’. De talrijke illustraties verhogen de…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australische schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties