Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dag van geweld

Andy McNab (auteur)

Dag van geweld

In de reeks:
Genre:
Een ex-geheim agent wordt door een vroegere vriend overgehaald om mee te gaan naar Irak om te helpen zoeken naar een oude bekende uit de oorlog in Bosnie͏̈.
Titel
Dag van geweld / Andy McNab
Auteur
Andy McNab
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deep black
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008 | Andere uitgaves
319 p.
ISBN
9789044321739

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor Nick Stone, held in de actiethrillers van Andy McNab, ziet het leven er somber uit. Hij heeft de enige persoon van wie hij hield verloren en zijn baan als geheim agent eraan gegeven. Toevallig komt hij de man tegen die hij tien jaar tevoren het leven redde tijdens de oorlog in Bosnië. Deze man, een fotograaf, haalt hem over om mee naar Irak te gaan om daar een man te fotograferen die bekend geworden is als een weldoener. Wat Stone niet doorheeft, is dat hij wordt gebruikt als lokaas om deze man te voorschijn te laten komen, zodat duistere westerse machten hem kunnen vernietigen. De Engelse auteur (Andy McNab is een pseudoniem) baseert zijn thrillers met Nick Stone in de hoofdrol op zijn eigen ervaringen als ex-lid van de SAS Special Forces. McNab vocht onder meer in de Golfoorlog. Rechttoe rechtaan geschreven, bij vlagen spannende, keiharde actiethriller, jammer dat er soms niet wat meer vaart in zit. Kleine druk.

Over Andy McNab

Andy McNab (Southwark (Engeland), 28 december 1959) is een Brits schrijver en voormalig soldaat bij de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). De naam Andy McNab is een pseudoniem; zijn echte naam is Steven Billy Mitchell. McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland (1979) ontving McNab reeds de Military Medal. Een ander lid van de Bravo Two Zero missie, Chris Ryan, schrijft tegenwoordig ook.

Het pseudoniem Andy McNab nam hij aan na het schrijven van het boek Bravo Two Zero over deze missie. De persoon Andy McNab hult zichzelf in mysterie. Bij televisieoptredens wordt hij onherkenbaar in beeld gebracht en bij lezingen mag hij niet gefotografeerd worden, omdat dit, zoals hij in interviews vertelt, degenen die met hem betrokken waren bij …Lees verder op Wikipedia