Boek
Engels

Firewall

Andy McNab (auteur)
In de reeks:
Genre:
Om extra geld te verdienen voor een goed doel neemt een Engelse geheim agent werk aan van de Russische georganiseerde misdaad.
Titel
Firewall / Andy McNab
Auteur
Andy McNab
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2000
411 p.
ISBN
0-593-04616-1 0-593-04668-4

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Engelse geheim agent spaart het leven van een leider van de Russische georganiseerde misdaad. Als dank mag hij voor veel geld een opdracht uitvoeren. Eerst moet hij zijn waarde bewijzen in de kou van Finland en dan een computercentrum vernietigen in het troosteloze Estland. McNab kent dit soort opdrachten uit de praktijk: hij is intensief opgeleid door het Engelse leger en heeft allerlei rare klussen opgeknapt. Dat verklaart ook waarom hij schrijft als ervaringsdeskundige met zeer vlotte pen (waar anderen het van theoretische research moeten hebben). De lange voorbereidingen van bepaalde handelingen worden technisch knap beschreven en geven iets fascinerends aan het verhaal. Fictie, maar realistisch. Overdonderend begin, voortbordurend op vorig avontuur, terwijl het volgende alweer opdoemt. Krachtig taalgebruik. Er valt best wel wat op af te dingen hier en daar, maar veel klassieke ingrediënten leveren toch een uitstekende, soms harde thriller op.

Over Andy McNab

Andy McNab (Southwark (Engeland), 28 december 1959) is een Brits schrijver en voormalig soldaat bij de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). De naam Andy McNab is een pseudoniem; zijn echte naam is Steven Billy Mitchell. McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland (1979) ontving McNab reeds de Military Medal. Een ander lid van de Bravo Two Zero missie, Chris Ryan, schrijft tegenwoordig ook.

Het pseudoniem Andy McNab nam hij aan na het schrijven van het boek Bravo Two Zero over deze missie. De persoon Andy McNab hult zichzelf in mysterie. Bij televisieoptredens wordt hij onherkenbaar in beeld gebracht en bij lezingen mag hij niet gefotografeerd worden, omdat dit, zoals hij in interviews vertelt, degenen die met hem betrokken waren bij …Lees verder op Wikipedia