Rond 1960 raakt de Britse handelaar Robin Cavendish verlamd door polio. Samen met zijn vrouw probeert hij het leven weer op te pakken.
Titel
Breathe
Regisseur
Andy Serkis
Scenarist
William Nicholson
Acteur
Andrew Garfield Claire Foy
Taal
Engels
Uitgever
Splendid Film, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
117 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
4013549098809

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het regiedebuut van acteur Andy Serkis (Planet of the apes; The lord of the rings) is gebaseerd op het leven van de ouders van zijn producent Jonathan Cavendish. Rond 1960 reist de avontuurlijke Brit Robin Cavendish (Andrew Garfield) als theehandelaar door Afrika, samen met zijn net zwangere vrouw Diane (Claire Foy). Wanneer hij polio krijgt raakt hij tot aan zijn nek verlamd en kan alleen ademen met behulp van een machine. Zijn vrouw weet gedaan te krijgen dat hij wordt teruggevlogen naar Engeland en dat zij hem thuis mag verzorgen. Langzamerhand krijgt Robin weer zin in het leven, zijn bewegingsvrijheid verbetert dankzij een rolstoel met ingebouwde beademingsmachine en hij zet zich in voor andere poliopatiënten. De recensenten geven 3 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 14-12-'18): '(...) Breathe is vooral Hollywoodesque melodrama en houterig vertelde geschiedenisles ineen (...)'. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Idyllische BBC-film met lach en traan over ware liefde en emancipati…Lees verder

Over Andy Serkis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Andrew Clement (Andy) Serkis (Ruislip (West-Londen), 20 april 1964) is een Engelse film- en theateracteur van Britse en Armeense afkomst. Bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Sméagol en Gollem in The Lord of the Rings-trilogie. Ook de vertolking van King Kong in de remake uit 2005 nam hij voor zijn rekening.

Biografie

Andy Serkis groeide op in West-Londen en wist al vroeg in zijn leven wat hij wilde worden, namelijk schilder of grafisch artiest. Hij ging dan ook "Visual Arts" (visuele kunsten) studeren aan de Lancaster University. Tijdens zijn studie woonde hij nabij het Lake District waar hij veel tijd kon spenderen aan een andere grote hobby, namelijk bergklimmen.

Vanuit zijn studie raakte Serkis betrokken bij de afdeling theaterstudies. Er werd daar uitgebreid aandacht besteed aan decorstukken en aanverwant. Het acteren sprak Serkis echter al snel meer aan. Het stuk Gotcha van Barrie Keef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties