Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jongen die met draken leefde

Andy Shepherd (auteur), Sara Ogilvie (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tomas en zijn vrienden proberen hun draakjes op te voeden. Maar ze hebben allemaal hun eigen streken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
De jongen die met draken leefde
Auteur
Andy Shepherd
Illustrator
Sara Ogilvie
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy who lived with dragons
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2018
233 p. : ill.
ISBN
9789047710745 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het eerste deel (‘De jongen die draken kweekte’*) heeft Tomas voor zichzelf en zijn vrienden draakjes gekweekt aan een drakenfruitboom. Nu proberen Tomas, Ted, Kat en Kai ieder hun eigen een draakje op te voeden, maar dat valt nog niet mee. Als Fonkel, het draakje van Ted bijvoorbeeld gegeten heeft, laat hij vurige scheten en explosieve boeren. Terwijl ze druk bezig zijn met trainen, komen er nog twee problemen bij: Liam, Koning van de Narigheid, en een drakenfruitboom waarmee het steeds slechter gaat. Ook in dit tweede deel vertelt Tomas het verhaal in de ik-vorm rechtstreeks aan de lezer, wat zorgt voor makkelijk te lezen spreektaal met humor en een stukje drama. Het verhaal wordt ondersteund door sprekende zwart-wittekeningen in verschillende formaten. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

De jongen die met draken leefde

In dit vervolg op ‘De jongen die draken kweekte’ leren Tomas en zijn vrienden Ted, Kai en Kat hun draakjes beter kennen. Fikkie, het draakje van Tomas, blijkt het rustigste van de vier te zijn. Een draakje opvoeden of trainen is best moeilijk, zeker als je het allemaal stiekem moet doen. Bovendien gaat het helemaal niet goed met de drakenfruitboom in de tuin van de grootvader van Tomas en voert die vervelende Liam weer iets gemeens in zijn schild.Dit boek is het tweede deel van een trilogie waarvan ik het eerste deel niet gelezen heb. Echt storend is dat niet, al is het wel leuker om het eerste deel ook te lezen. Het verhaal van Tomas en zijn draken leest als een trein. Er zit humor en spanning in, de schrijfstijl is erg vlot. Het vertelperspectief is dat van Tomas. Het lijkt of hij jou vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt en daardoor krijg je sneller het gevoel in het verhaal gezogen te worden.De illustraties zijn in grijstinten gedrukt e…Lees verder